ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα 5 ιδανικότερα μπαρ για bar hopping στη Λευκωσία

ΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Bar hopping, ή αλλιώς η δραστηριότητα κατά την οποία πας σε μια σειρά από μπαράκια για ποτά. Γνωστή εμπειρία για όσους έζησαν στο εξωτερικό που τα μπαράκια είναι συνήθως στο κέντρο της πόλης και μαζεμένα, και μετακινήσε με ταξί, Uber, μετρό κτλ. Μπορείς να το κάνεις και στην Κύπρο, τουλάχιστον στη Λευκωσία αν και για τις άλλες πόλεις είμαι σίγουρος απλά ακόμα να το δοκιμάσω.

Όπως και να 'χει, το Σάββατο είναι μια καλή ημέρα για κάτι τέτοιο αφού είσαι χαλαρός όλη μέρα και την επομένη δεν έχεις αναγκαστικό πρωινό ξύπνημα.

Εγώ το επιχείρησα Παρασκευή και πάλι το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Εννοείται πως όπως και να πας στον πρώτο προορισμό, σίγουρα δεν θα οδηγήσεις για να πας σπίτι. Μπορείς να καλέσεις ταξί ή να ζητήσεις από κάποιο να έρθει να σε πάρει, σε καμία περίπτωση μετά από bar hopping δεν πρέπει να οδηγήσεις. Επίσης καλό θα ήταν να ξεκινήσεις με γεμάτο στομάχι.

Στη Λευκωσία υπάρχουν 5 μπαρ που είναι τόσο κοντά μεταξύ τους γι' αυτό και είναι ιδανικά για bar hopping. Εμείς τα επιλέξαμε σε λίγο άβολη σειρά αλλά ό,τι θες κάνε.

Πας στην Ευαγόρου, ξεκινάς με Notes and Spirits και κόκτειλ για χαλαρή αρχή. Industrial ύφος, ωραία μουσική, χαμηλός φωτισμός, νόστιμα κοκτέιλ, αγαπημένο μου μπαράκι, ό,τι πρέπει για έναρξη. Σκάναρε το QR Code, άνοιξε το μενού, κλείσε τα μάτια και κάνε scroll στο μενού για να διαλέξεις τυχαία το πρώτο ποτό. Zombie με blend ρούμι, ρόδι, bitters και μπαχαρικά και Banana Split με ρούμι, βανίλια, σοκολάτα και νερό μπανάνα, γλυκό και δροσιστικό. Ωραίο.

Δεύτερος σταθμός σε απόσταση μερικών δευτερολέπτων. Το Zonkey είναι δίπλα, άλλο ένα αγαπημένο μπαράκι. Χωρίς κράτηση, καναπέ στην είσοδο και share με αγνώστους. Ο ''άγνωστος'' τελικά ήταν γνωστός. Τυχαίο reunion με φίλο από το νηπιαγωγείο 25 χρόνια μετά. Καλά πάμε. Εδώ συνεχίσαμε με tequila shots πρώτα χρυσή μετά ασημένια, ''ναι'' δύο γύρους.

Τρίτος σταθμός απλά διασχίζουμε το Zonkey και φτάνουμε στο That's Y. Χρώμα αρκετό, ωραίος κόσμος, ευγενέστατο σέρβις, β΄ρήκαμε πάλι γνωστούς και στους θαμώνες και στο σέρβις. Τρεις γύρους tequila shots.

Επόμενος σταθμός ένα στενό δίπλα, στο Kollaborative. Εκτός από ένα ωραίο και ιδιαίτερο χρώμα στους τοίχους και πολύ καλούς καφέδες, το Kollaborative λειτουργεί και σαν μπαρ. Δύο γύρους tequila shots εδώ, γνωστοί και εδώ, καρέκλες αντί για στουλ και το δροσερό, πλέον, αεράκι, η επίδραση αρχίζει να γίνεται αισθητή.

Τελευταίος σταθμός το Silver Star. Ένα γύρο tequila shot αντέχω, τελευταίο. Χαλαρή ατμόσφαιρα, γνωστά πρόσωπα και εδώ, παρέα για το τελευταίο shot.

Αφού σιγουρευόμαστε πως έχουμε ακόμα αντίληψη, μεταφερόμαστε στο Sabi Sub, το περπάτημα άλλωστε κάνει καλό, η επίδραση περνά και ένα chicken burger από το Sabi Sub είναι απαραίτητο μετά από όλο αυτό.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by nakis. ¦ travel blogger (@boy.voyage)

Μας παίρνουν σπίτι και έχουμε να λέμε για ακόμα μια εμπειρία. Ιδανική διαδρομή θα ήταν να ξεκινήσεις από Kollaborative για να καταλήξεις Silver Star, αλλά όπως θες κάν' το. Μην οδηγήσεις μετά από bar hopping και μην πιεις περισσότερο απ' όσο αντέχεις. Κατά τα άλλα είναι μια εμπειρία που πρέπει να ζήσεις.