ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 10ο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών Μικρού μήκους στο Ριάλτο

10ο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών Μικρού μήκους στο Ριάλτο

  • 10/10/2020 - 17/10/2020
  • Cinema

Η φετινή, δέκατη επετειακή έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου 2020,  ανεβάζει την αυλαία και υποδέχεται το κινηματογραφόφιλο κοινό, σε μια ολοκληρωμένη κινηματογραφική εμπειρία. Παράλληλα με το κυρίως διαγωνιστικό πρόγραμμα προβολών του, παρουσιάζει μια σειρά από θεματικές προβολές και εκδηλώσεις, με επίκεντρο τη μικρού μήκους ταινία.

• Black Lives Matter
Κυριακή, 11 Οκτωβρίου | 23:00, Σουσού@Ριάλτο

Αφορμή για το πρόγραμμα αποτελούν τα πρόσφατα γεγονότα στην Αμερική που πυροδότησαν βίαια επεισόδια και το κίνημα «Black Lives Matter». Θα προβληθούν δύο πολυβραβευμένες ταινίες από δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους των ΗΠΑ, οι οποίες όμως πραγματεύονται το ίδιο θέμα: τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών και τη διεκδίκηση της ισότητας και της αξιοπρέπειάς τους.

• 50 Shorts VS Covid-19
Δευτέρα & Τρίτη, 12 & 13 Οκτωβρίου, 23:00, Σουσού@Ριάλτο

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει πενήντα τρίλεπτες ταινίες που δημιούργησαν Κύπριοι σκηνοθέτες κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Όλες οι ταινίες έλαβαν χρηματοδότηση από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

• Κινηματογραφικές Αναγνώσεις / Words on Film
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου, 18:00 - 20:00, Σκηνή Θεάτρου Ριάλτο

Το ISFFC προσκαλεί το κοινό σε ένα λογοτεχνικό περίπατο στην τέχνη του Κινηματογράφου. Μια εκδήλωση που ανοίγει το βλέμμα και τη σκέψη στη σχέση της λογοτεχνίας με την κινούμενη εικόνα, την οποία εξερευνά με τη συμβολή του καταξιωμένου Έλληνα συγγραφέα και σκηνοθέτη Πέτρου Τατσόπουλου, αλλά και μέσω ζωντανής αφήγησης από ταλαντούχους Κύπριους συγγραφείς σε παράλληλη προβολή τεσσάρων εξαιρετικών ταινιών μικρού μήκους. Οι συμμετέχοντες συγγραφείς/ αναγνώστες είναι οι Κώστας Βασιλείου, Σταύρος Λαμπράκης, Αυγή Λίλλη και Στέλλα Βοσκαρίδου. Συντονισμός εκδήλωσης: Γιώργος Τριλλίδης. Στηρίζει: Bιβλιοτρόπιο

• 50 years of Tampere
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου, 23:00, Σουσού@Ριάλτο

Το φεστιβάλ του Τάμπερε, ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ στον κόσμο, γιορτάζει φέτος τα 50 του χρόνια και παρουσιάζει στο ΔΦΤΜΜΚ ένα πρόγραμμα από ταινίες που προβλήθηκαν και βραβεύτηκαν σε αυτές τις 5 δεκαετίες. Την παρουσίαση επιμελείται και θα προλογίσει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Τάμπερε Jukka-Pekka Laakso.

• Young Heroes on the Big Screen
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου, 23:00, Σουσού@Ριάλτο

Εξαίρετες ερμηνείες από νεαρούς ταλαντούχους ηθοποιούς στη μεγάλη οθόνη. Μία σειρά από εκπληκτικές ταινίες μικρού μήκους παραγωγής 2019-2020, με πρωταγωνιστές παιδιά και νέους που παλεύουν να βρουν τη θέση τους μέσα στον κόσμο των μεγάλων.

• Amaze Me
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, 22:00, Πλατεία Ηρώων

Για όγδοη συνεχή χρονιά, παρουσιάζεται ένα διαγωνιστικό πρόγραμμα με κορυφαία μουσικά βίντεο από όλο τον κόσμο, με κριτές τους φοιτητές του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Τα μουσικά βίντεο θα προβληθούν μετά την τελετή λήξης του φεστιβάλ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.isffc.com.cy 

*Το Θέατρο Ριάλτο λειτουργεί σύμφωνα με διεθνή πρότυπα και τα μέτρα ασφάλειας και υγείας όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί στην τελευταία κυβερνητική εγκύκλιο που αφορά κινηματογράφους και κλειστά θέατρα. Αναλυτικά τα μέτρα που λαμβάνονται στην ιστοσελίδα του θεάτρου εδώ.

Διοργανωτές: Το Φεστιβάλ είναι μια συνδιοργάνωση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υ.Π.Π.A.N. και του Θεάτρου Ριάλτο.

Κατάλληλο για άνω των 18.

Ιnfo
Σάββατο 10- Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020
Θέατρο Ριάλτο
Facebook: @Int’l Short Film Festival of Cyprus
Πληροφορίες: 77777745
www.isffc.com.cy   / www.rialto.com.cy  

 

 

Calendar

Prev May Next

SATURDAY 25 MAY

Δ
 
Τ
 
Τ
Π
Π
Σ
Κ