ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
«1958» στο Θέατρο Μασκαρίνι

«1958» στο Θέατρο Μασκαρίνι

  • 22/04/2021 - 22/04/2021
  • Theatre

«Κάποια πράματα εν μπορείς να τα ξεχάσεις τζιαί δεν θέλεις να τα ξεχάσεις.. γίνουνται η ιστορία σου»…

Το θέατρο Αντίλογος και ο Μιχάλης Παπαδόπουλος συνεχίζουν τη δημιουργική τους συνεργασία που καταπιάνεται με ιστορικές στιγμές της Κύπρου, της Ελλάδας και της Τουρκίας, και μετά την συγκλονιστική «Μακρόνησο» επιστρέφουν με το νέο έργο «1958», αναδεικνύοντας αυτή τη φορά μια ιστορική περίοδο της Κυπριακής Ιστορίας λίγο πριν την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας.

Ο Νεοκλής Νεοκλέους σε ρόλο σκηνοθέτη – ηθοποιού και η Χριστίνα Χριστόφια, εξιστορούν μια περίοδο της ιστορίας του τόπου, μέσα από τα μάτια των απλών ανθρώπων του νησιού και την καθημερινότητα τους. Το έργο περιγράφει τις πολιτικές φουρτούνες της εποχής, τη γέννηση της ΕΟΚΑ, τον αγώνα για την ένωση και την ίδια στιγμή τη δράση της ΤΜΤ. Μέσα από δύο διαφορετικές ιστορίες, το έργο περιγράφει τις διαμάχες, πολιτικές και εθνικιστικές, των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, από τη μία τη συσπείρωση του λαού απέναντι στην αποικιοκρατία και από την άλλη αγγίζει θέματα όπως τον διχασμό, διπολισμό και τις ακρότητες που διαδραματιστήκαν κατά τη συγκεκριμένη περίοδο.

Με αφορμή δύο δολοφονίες, ενός Ελληνοκυπρίου και ενός Τουρκοκύπριου, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, μετά από προσωπική έρευνα που στηρίχθηκε σε συνεντεύξεις και λόγια ανθρώπων που βίωσαν εκείνη την μακρινή πραγματικότητα, ξετυλίγει μια «κυπριακή πραγματικότητα», άγνωστη στους πολλούς, και γεννά προβληματισμούς πάνω σε θέματα πολιτικού φανατισμού, δύναμης του πλήθους και του μίσους και το πώς αυτό το τελευταίο μπορεί να μεταμορφώσει τους πολίτες σε δήμιους και ένα μικρό, γραφικό νησί σε κολαστήριο.

Σκηνοθεσία : Νεοκλής Νεοκλέους
Σκηνογραφική επιμέλεια: Μαρίζα Παρτζίλη
Μουσική / στίχοι: Γιώργος Καλογήρου
Σχεδιασμός φωτισμού: Σταύρος Τάρταρης

Επί σκηνής: Χριστίνα Χριστόφια, Νεοκλής Νεοκλέους

Info
Πέμπτη 22 Απριλίου 2021
Θέατρο Μασκαρίνι, 19.00
Αθαλάσσης 11, Λατσιά
Kρατήσεις 99251331

Calendar

Prev March Next

THURSDAY 28 MARCH

Δ
 
Τ
 
Τ
 
Π
 
Π
Σ
Κ