ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
«1964» στο Μασκαρίνι

«1964» στο Μασκαρίνι

  • 20/11/2021 - 21/11/2021
  • Theatre

Το θέατρο Αντίλογος και ο Μιχάλης Παπαδόπουλος συνεχίζουν τη δημιουργική τους συνεργασία που καταπιάνεται με ιστορικές στιγμές της Κύπρου, της Ελλάδας και της Τουρκίας, και με το νέο έργο «1964», «φωτίζουν» αυτή τη φορά μια άγνωστη ιστορική περίοδο της Κυπριακής Ιστορίας λίγο μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας.

Με τον νέο, τολμηρό του θεατρικό έργο «1964», ο Μιχάλης Παπαδόπουλος επιχειρεί να περιγράψει την κατάσταση στους θύλακες των Τουρκοκυπρίων το 1964, μέσα από τη ζωή τριών Τουρκοκύπριων ιερόδουλων, που προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα μέρος ξένο για αυτές, κάτω από ένα περίεργο καθεστώς εγκλεισμού και τρομοκρατίας. Μέσα από τις συζητήσεις τους, σκιαγραφούν την πόλη της Αμμοχώστου, την ζωή μέσα στην έγκλειστη πόλη, την παλιά ζωή τους και το πώς αυτή έχει εξελιχθεί.

Μια άγνωστη σελίδα στην ιστορία της Κύπρου.. τα χρόνια της αθωότητας, τα χρόνια του διχασμού.. ένα μοιρολόι για τις ζωές που χάθηκαν.. μια ξεχασμένη εποχή. Μια Κυπριακή πραγματικότητα, άγνωστη σε μας, που γεννά προβληματισμούς πάνω σε θέματα ηθικής, πολιτικού φανατισμού, δύναμης του πλήθους και του μίσους και το πώς αυτό το τελευταίο μπορεί να μεταμορφώσει τους κατοίκους του νησιού σε δήμιους και τον τόπο μας σε κολαστήριο.


Σκηνοθεσία: Αλεξία Παπαλαζάρου
Σκηνικά - Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου
Μουσική: Γιώργος Κάρβελλος
Σχεδιασμός Φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης
Επί σκηνής: Γιάννα Λευκάτη, Izel Seylani, Μυρσίνη Χριστοδούλου, Χριστίνα Χριστόφια

Info
Σάββατο 20-Κυριακή 21 Noεμβρίου 2021
Θέατρο Μασκαρίνι, 20.00 (Κυρ. 19.00)
Θέατρο Μασκαρίνι
Αθαλάσσης 4, Λατσιά
Κρατήσεις 99251331

Calendar

Prev April Next

TUESDAY 16 APRIL

Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ