ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αφιέρωμα Μίκης Θεοδωράκης- Μάριος Τόκας στο Δημ. Θέατρο Λευκωσίας

  • 12/12/2022 - 12/12/2022
  • Music

Μια μοναδική Μουσική Συνάντηση με αξεπέραστα τραγούδια

Με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και έξι σπουδαίους ερμηνευτές:

Μελίνα Ασλανίδου, Γλυκερία, Πέγκυ Ζήνα, Άγγελος Θεοδωράκης, Κώστας Μακεδόνας, Μπάμπης Στόκας

Ο ALPHA Κύπρου και το Ίδρυμα Μάριος Τόκας συμπράττουν για μια ακόμα χρονιά και παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο κυπριακό κοινό μια μοναδική μουσική συνύπαρξη για δύο μόνο παραστάσεις! Μίκης Θεοδωράκης και Μάριος Τόκας, δύο αγαπημένοι συνθέτες της Ελλάδας και της Κύπρου σε μία μουσική συνάντηση «στη γειτονιά των αγγέλων», με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη και σχεδόν 15 χρόνων από εκείνον του Μάριου Τόκα.

Η Λαϊκή Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” με τους εξαιρετικούς μουσικούς της και με σολίστ στο μπουζούκι τον Μανώλη Καραντίνη μαζί με την Μελίνα Ασλανίδου, την Γλυκερία, την Πέγκυ Ζήνα, τον Άγγελο Θεοδωράκη, τον Κώστα Μακεδόνα, και τον Μπάμπη Στόκα, θα μας χαρίσουν αξέχαστες ερμηνείες στα εμβληματικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάριου Τόκα σε μια ιδιαίτερη μουσική εναλλαγή.

Ο Μάριος Τόκας δεν έκρυψε ποτέ ότι η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη τον ώθησε να συνθέσει κι εκείνος τα δικά του τραγούδια, ενώ ο Μίκης γνώριζε καλά την επιρροή που είχε στους νεότερους συνθέτες. Ο Μίκης και ο Μάριος, ο μέντορας κι ο μαθητής. Ο Μάριος και ο Μίκης, ο μικρός πού έγινε μεγάλος και ο μεγάλος που έγινε μεγαλειώδης. Η αρμονική συνύπαρξη των συνθέσεών τους επιφυλάσσει μια αξέχαστη μουσική εμπειρία γεμάτη μελωδίες και χρώματα, εικόνες της Κύπρου και της Ελλάδας.

Info
Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022
Δημ. Θέατρο Λευκωσίας, 20.00
Μουσείου 6 Λευκωσία
Εισιτήρια €30/€35
Προπώληση Tickethour

Calendar

Prev December Next

MONDAY 11 DECEMBER

Δ
 
Τ
 
Τ
 
Π
 
Π
Σ
Κ