ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Animal στον κινηματογράφο Πάνθεον

  • 18/04/2024 - 25/04/2024
  • Cinema

Η αντίσταση μιας γυναίκας στην παγίδα της υπαρξιακής ρουτίνας, στη νέα ταινία της Σοφίας Εξάρχου, με βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στο Λοκάρνο και Χρυσό Αλέξανδρο (και γυναικείου ρόλου επίσης), στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Αυτή είναι η ιστορία της Κάλιας: μιας κοπέλας με νευρώδες, μικροσκοπικό αλλά παντοδύναμο σώμα (η σωματική πίεση και αντοχή στον πυρήνα και των δυο ταινιών), που δουλεύει ως χορεύτρια, όχι εκεί όπου πιθανόν θα ήθελε, αλλά σ’ ένα resort ως ανιματέρ, διασκεδάστρια τουριστών από την Ευρώπη, τα Βαλκάνια, τη Ρωσία, κάθε βράδυ, κάθε βράδυ, σε μια τραγι-κίτς ρουτίνα από την οποία δεν μπορεί να ξεφύγει. Στο ίδιο ξενοδοχείο, κάθε χρόνο, δουλεύουν οι ίδιοι ανιματέρ, όπως κι η Κάλια για «σπιτάκι, φαγάκι, λεφτάκια», με κάποιες νέες προσθήκες. Φέτος μια τέτοια είναι η Εύα, ένα 17χρονο κορίτσι από την Πολωνία, με την αισιοδοξία που ίσως είχε κι η Κάλια όταν ξεκινούσε, έναν αιώνα νωρίτερα. 

Η Κάλια έχει τη ρουτίνα της στο resort, λίγο παιχνίδι με τη μικρή κόρη του Σίμου, πρόβα, ανιμασιόν με τραγούδια και χορογραφίες, άγαρμπο χούφτωμα από χυδαίους θεατές, πιώμα με τους συναδέλφους, λίγο σεξ με τον Σίμο, ύπνος, επαναλάβατε. Αυτή η επανάληψη, οι κύκλοι που ποτέ δεν ανοίγουν, γίνεται το μοτίβο του σεναρίου, που ξετυλίγεται σε μια λούπα έλλειψης επιλογών, προετοιμάζοντας για μια μεγάλη έξοδο. Η Κάλια χαμογελάει, με μάτια γεμάτα θλίψη, διδάσκει βήματα, ανεβάζει με μπρίο τη διάθεση, εξαντλεί και τραυματίζει το κορμί της, πάντα με χαμόγελο, γιατί το σόου της ζωής πρέπει να συνεχιστεί. Ωσπου να μην μπορεί άλλο.

Ελλάδα, Αυστρία, Ρουμανία, Κύπρος, Βουλγαρία, 2023
Παραγωγή: Μαρία Δρανδάκη, Μαρία Κοντογιάννη, Λούκας Βαλέντα Ρίνερ, Λόρα Στέριαν, Στέλιος Καμμίτσης, Βίκυ Μίχα, Ivan Tonev
Σκηνοθεσία | Σενάριο: Σοφία Εξάρχου
Πρωταγωνιστούν: Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Φλομαρία Παπαδάκη, Αχιλλέας Χαρίσκος, Βούντου Γιούργκενς, Χρόνης Μπαρμπαριάν, Ηλίας Χατζηγεωργίου, Δανάη Πετροπουλέα, Kristof
Διάλογοι: Ελληνικοί με Αγγλικούς Υπότιτλους
Διάρκεια: 116 λεπτά

Καθημερινές προβολές στον κινηματογράφο Πάνθεον από 18 Απριλίου μέχρι 25 Απριλίου στις 20:30!

Σάββατο 20/04 στις 18:00 (1η προβολή) και 20:30 (2η προβολή).
Κυριακή 21/04 μία μόνο προβολή στις 20:30.
Τη Δευτέρα 22/04, η ταινία δεν θα προβληθεί.

Calendar

Prev May Next

THURSDAY 23 MAY

Δ
 
Τ
 
Τ
Π
Π
Σ
Κ