ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αντιγόνη του Σοφοκλή σήμερα στο Σκαλί

  • 05/07/2021 - 05/07/2021
  • Theatre

Jerusalem Khan Theatre, Ισραήλ

Τη σοφόκλεια τραγωδία Αντιγόνη, ένα από τα αρτιότερα κείμενα της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας, παρουσιάζει το Jerusalem Khan Theatre σε σκηνοθεσία του Udi Ben Moshe, ενός από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του Ισραήλ.

Η σύγκρουση μεταξύ των δύο γιων του Οιδίποδα, Πολυνείκη και Ετεοκλή, για τον θρόνο της Θήβας έχει τελειώσει. Τα δύο αδέλφια κείτονται νεκρά στο πεδίο της μάχης. Ο Κρέων διατάζει όπως το σώμα του Πολυνείκη παραμείνει άταφο και άκλαυτο, επειδή πρόδωσε την πατρίδα του φέρνοντας ξένο στρατό εναντίον της. Η Αντιγόνη αποφασίζει να τιμήσει τον αδελφό της με την πρέπουσα ταφή, αψηφώντας τις ολέθριες συνέπειες, σε μια σύγκρουση μεταξύ φυσικού και θετού δικαίου.

Η διαχρονική κριτική στην αλαζονεία της εξουσίας και της απολυταρχίας, καθώς και η σύγκρουση μεταξύ των άγραφων νόμων της ηθικής και των θεσμικών νόμων της πολιτείας, αναδύονται μέσω μιας σύγχρονης σκηνικής ανάγνωσης υπογραμμίζοντας την αντίσταση στο σύγχρονο πολιτικό πλαίσιο και τις τρέχουσες συγκρούσεις μεταξύ θρησκείας και κράτους.

▪ Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση (στα εβραϊκά): Shimon Buzaglo
Σκηνοθεσία: Udi Ben Moshe
Σκηνικά: Svetlana Breger
Κοστούμια: Oren Dar
Σχεδιασμός φωτισμού: Roni Cohen
Μουσική επεξεργασία: Josef Bardanashvili
Φωτογραφία: Yael Ilan
Εικαστικός σχεδιασμός προγράμματος και αφίσας παραγωγής: Elad Elharar

Διανομή:

Erez Shafrir (Κρέων), Or Lumbrozo (Αντιγόνη), Suzanna Papian (Ισμήνη), Carmit Mesilati-Kaplan (Ευρυδίκη), Shachar Netz (Αίμων), Itai Szor (Αγγελιοφόρος), Yehoyachin Friedlander (Τειρεσίας), Yossi Eini (Στρατιωτικός Σύμβουλος Κρέοντα), Nir Ron (Πολιτικός Σύμβουλος Κρέοντα)
Χορός: Meni Gross, Ofer Greenberg, Israel Pniel

Info
Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021
Σκαλί Αγλατζιάς, 21.00
Αγ. Γεωργίου 15 Λευκωσία
Eισιτήρια €12/ €8 / €45 (ενιαίο)
Προπώληση soldoutticketbox

Calendar

Prev April Next

FRIDAY 26 APRIL

Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ