ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
«Αντίο Berlin» στο Θέατρο Ένα

«Αντίο Berlin» στο Θέατρο Ένα

  • 09/12/2022 - 11/12/2022
  • Theatre

Μουσική παράσταση βασισμένη στο βιωματικό μυθιστόρημα του Ισεργουντ «Αντίο Βερολίνο». Ο φοιτητής του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ Κρίστοφερ Ίσεργουντ φτάνει στο Βερολίνο το 1931 για να βελτιώσει τα γερμανικά του. Χωρίς πολλά χρήματα, σχεδιάζει να βγάλει τα προς το ζην, διδάσκοντας αγγλικά, ενώ μένει σε μια φτηνή πανσιόν με ενοικιαζόμενα δωμάτια της Φρόυλαϊν Σνάιντερ, όπου γίνεται φίλος με μια από τους ενοίκους, την Aγγλίδα Σάλι Μπόουλς. Η Σάλι είναι εξωτερικά ένα μονίμως χαρούμενο άτομο που εργάζεται ως τραγουδίστρια σε ένα παρακμιακό καμπαρέ. Η Σάλι τραβάει τον Κρίστοφερ στον κόσμο της και παρά τη σύγχυση του Κρίστοφερ σχετικά με τη σεξουαλικότητά του, το ζευγάρι γίνονται εραστές, Η είσοδος όμως στην ζωή τους από τον πλούσιο και παρακμιακό βαρόνο Μαξιμίλιαν, περιπλέκει τα πράγματα και για τους δύο. Αυτό το ερωτικό τρίγωνο συνυπάρχει ταυτόχρονα με την άνοδο του ναζιστικού κόμματος και την κατάρρευση της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Ανάμεσα στους άλλους φίλους τους είναι οι μαθητές του, ο φτωχός Γερμανός Φρίτζ, που θέλει να γίνει ζιγκολό για να ζήσει μια άνετη ζωή, και η όμορφη Νατάλια, μια Εβραία κληρονόμος. Ο Φριτς αρχικά βλέπει τη Ναταλία ως το χρηματικό του εισιτήριο, αλλά τελικά την ερωτεύεται. Ωστόσο, η Ναταλία είναι καχύποπτη για τα κίνητρά του και δεν μπορεί να ξεπεράσει τις θρησκευτικές διαφορές τους μέχρι που ανακαλύπτει ότι και ο Φριτς είναι Εβραίος. Γύρω από όλα είναι η εξέγερση των Ναζί όπου η ζωή παίρνει μια ξαφνική τροπή, με την άνοδο του ναζισμού.

Συντελεστές:
Ελεύθερη Διασκευή/ Σκηνοθεσία/ Σχεδιασμός Φωτισμού: Αντρέας Χριστοδουλίδης
Σκηνικά/ Κοστούμια: Μαρία Χατζηκλεάνθους
Μουσική επιμέλεια/διασκευές/ενορχήστρωση: Μιχάλης Μέσσιος
Μουσική Φωνητική διδασκαλία: Xριστίνα Αργύρη
Χορογραφίες: Γιώργος Δημόπουλος
Βοηθός χορογράφου: Ιωάννα Καμένου
Φωτογράφιση: Δημήτρης Βαττής
Ζωγραφική εκτέλεση σκηνικού: Martin Meason
Βοηθός σκηνοθέτη: Λουκία Πική
Παίζουν: Μάρα Κωνσταντίνου, Θανάσης Ιωάννου, Σωτήρης Μεστάνας, Γιώργος Τζωρτζής, Ειρήνη Σαλάτα, Αγγελίνα Μήτκα, Ευαγγελία Νικολάου, Ιάκωβος Ιακώβου, Ιωάννα Καμένου.
Μουσικοί: Ιάκωβος Πάρπας – Πνευστά, Χρίστος Γερολατσίτης – Πιάνο, Ιωάννης Βαφέας – Κρουστά, Μιχάλης Μέσσιος – Ακουστικό Μπάσο.

Info
Παρασκευή 9-Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022
Θέατρο Ένα, 20.30 (Κυρ. 19.00)
Λεωφόρος Αθηνάς 4, Λευκωσία
Εισιτήρια: €20 /€15 με ένα ποτό
Κρατήσεις 22 348203

Calendar

Prev March Next

FRIDAY 29 MARCH

Δ
 
Τ
 
Τ
 
Π
 
Π
Σ
Κ