ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Aris Constantinou Quartet στο Τεχνόπολις 20

Aris Constantinou Quartet στο Τεχνόπολις 20

  • 23/07/2021 - 23/07/2021
  • Music

Το κουαρτέτο ‘Άρης Κωνσταντίνου’ εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Πάφο, στον κήπο του Τεχνόπολις 20. Το κουαρτέτο θα παραουσιάσει κομμάτια από τις κλασσικές Αμερικάνικες συνθέσεις και την εποχή της bebop, ενορχηστρωμένα από τον Άρη Κωνσταντίνου. Η μπάντα απαρτίζεται από τους Δημήτρη Μίαρη στο πιάνο, Κώστα Χαλλούμα στο κοντραμπάσο, Μάριο Σπύρου στα ντράμς και τον ανερχόμενο κιθαρίστα Άρη Κωνσταντίνου.

Μια όμορφη νύχτα με πρωταγωνιστή την κιθάρα και οδηγό το πνεύμα της bebop!

Ιnfo
Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021
Τεχνόπολις 20, 20.00
Λεωφ. Νικ. Νικολαϊδη 28 Πάφος
Εισιτήρια €12
Κρατήσεις 70002420.
Προπώληση Τεχνόπολις 20 Δευ. – Παρ. 09.00– 13.00

 * Στον χώρο λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και ακολουθούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής, για την δική σας προσωπική ασφάλεια και υγεία.

Λίγα λόγια για τους μουσικούς

Ο 'Aρης Κωνστανίνου είναι απόφοιτος του κλάδου μουσικής του πανεπιστημίου Λευκωσίας, με κατεύθυνση το jazz performance. Αν και πρόσφατα τελείωσε τις σπουδές του, συνεργάζεται με κύπριους τζαζίστες από το 2018, παρουσιάζοντας το είδος της αγαπημένης του μουσικής σε διάφορα σημεία της Λευκωσίας. Επίσης έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ στην Κύπρο οπως το Friends Across Borders (2019, Kerineia, Soulist) και Make Music Cyprus (2021, Λευκωσια, D’Avilla Bastion Amphithetre).

Ο Κώστας Χαλλούμας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρνακα. Σπούδασε παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου απ’ όπου και αποφοίτησε το 1999. Σπούδασε κοντραμπάσο και θεωρητικά με τον Νίκο Ιωάννου, ενώ συνέχισε τις σπουδές του στο «The Collective School of Music» στη Νέα Υόρκη με τους Sean Conly και Joe Fitzjerald. Εδώ και είκοσι χρόνια συνυπάρχει με διάφορα μουσικά σύνολα (παραδοσιακά, jazz, latin κ. α.) καθώς και σε ομάδες μουσικοθεατρικών παραστάσεων. Υπήρξε, μεταξύ άλλων, μέλος στο μουσικό σύνολο αρχαίων οργάνων «Τέρπανδρος», την αυθεντική κουβανέζικη μπάντα «Havana Νoche» τους «Turnaround Jazz Quartet», ενώ τα τελευταία χρόνια, είναι ο καλλιτεχνικός υπεύθυνος των «Makam Ensemble». Συνεργάστηκε σε συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις σε Κύπρο και εξωτερικό με σημαντικούς Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές όπως οι: Σταύρος Ξαρχάκος, Γλυκερία, Γιώργος Νταλάρας, Παντελής Θαλασσινός, Βασίλης Λέκκας, Δημήτρης Μπάσης, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Νένα Βενετσάνου, Σοφία Παπάζογλου κ.α. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Δημοτική Εκπαίδευση. Εκεί, πέρα από τη διδασκαλία μουσικής, οργανώνει και διευθύνει μεγάλες σύγχρονες ορχήστρες με τους μαθητές των σχολείων, οι οποίοι πειραματίζονται και δημιουργούν μέσα από ηλεκτρονικά και παραδοσιακά όργανα.

Ο Δημήτρης Μιάρης ξεκινησε το κλασσικο πιανο στην την ηλικία των έξι ετών. Αποφοίτησε από το μουσικο σχολειο Λευκωσίας το 2009. Συμμετείχε στα δικοινοτικα εργαστήρια τζαζ με τίτλο «Jazz futures» με καθηγητές παγκόσμιας κλάσης. Πηρε πτυχιο και μεταπτυχιακο στο jazz piano απο το Ιονιο πανεπιστημιο. Έπαιξε σε πολλά φεστιβάλ όπως το φεστιβάλ Κυπρία, το Rialto music showcase, το Tinos jazz festival, το Technopolis Athens festival, το Syros jazz festival.

Ο Μάριος Σπύρου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1990 και είναι επαγγελματίας Τζαζ ντραμίστας. Εμπνεύστηκε από μικρή ηλικία από τον πατέρα του που είναι επίσης ντραμίστας. Κατέχει Μεταπτυχιακό στην Τζαζ Μουσική από το Koninklijk Conservatorium στην Ολλανδία. Έχει παρακολουθήσει διάφορα εργαστήρια και μαθήματα με σημαντικούς τζαζ μουσικούς όπως Eric Ineke, Joseph Farnsworth, George Fludas, Leroy Williams, Adam Nussbaum, Barry Harris και Harold Maybern. Τα τελευταία 12 χρόνια έχει παίξει με καταξιωμένους Κύπριους και όχι μόνο τζαζ μουσικούς σε όλο το νησί αλλά και στο εξωτερικό (Αγγλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο).

 

Calendar

Prev March Next

THURSDAY 28 MARCH

Δ
 
Τ
 
Τ
 
Π
 
Π
Σ
Κ