ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Βραδιά Ινδικής Κλασικής Μουσικής Δελίκηπος

Βραδιά Ινδικής Κλασικής Μουσικής Δελίκηπος

  • 18/09/2021 - 18/09/2021
  • Music

Το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος παρουσιάζει μια συναρπαστική βραδιά Ινδικής Κλασικής Μουσικής. Οι Jasdeep Singh Degun (σιτάρ), Suhas Mitra (σαρόντ) και Gurdain Rayatt (τάμπλας) θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να ενσαρκώσουν τη μαγεία μιας απαράμιλλης μουσικής παράδοσης, και να την ενσταλάξουν δημιουργικά σε μια θεαματική γκάμα ηχοχρωμάτων, ρυθμών και νέων τεχνοτροπιών. Την συναυλία στηρίζει η Ύπατη Αρμοστεία της Ινδίας στην Κύπρο.

JASDEEP SINGH DEGUN σιτάρ
Ο δεξιοτέχνης του σιτάρ, Jasdeep Singh Degun, έχει καταρρίψει τα πολιτισμικά όρια και έχει επαναπροσδιορίσει τις τεχνοτροπίες με την εξαιρετική καλλιτεχνία και τη φρέσκια προσέγγισή του στη σύνθεση. Έχοντας φέρει νέο αέρα και όραμα τόσο στην ινδική κλασική όσο και στη σύγχρονη μουσική, ο Jasdeep μοιράζεται με πάθος τη μουσική της παράδοσής του με ακροατήρια ανά το παγκόσμιο. Απόφοιτος του SOAS, Πανεπιστημίου του Λονδίνου, έχει εμφανισθεί σε σημαντικές διοργανώσεις και συναυλιακές αίθουσες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ άλλων, Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, Αμφιθέατρο της Ντόχα, Royal Albert Hall μέσα στο πλαίσιο των BBC Proms του 2014, Βασιλικό Θέατρο του Λίβερπουλ, EFG London Jazz Festival και Darbar Festival. Έχει γράψει και διασκευάσει μουσική για αμέτρητες παραγωγές και για τον κινηματογράφο, για ορχήστρα και για σύγχρονο κλασικό σύνολο, ενώ προσφάτως, το Κοντσέρτο του για Σιτάρ, Arya, έκανε πρεμιέρα με την Ορχήστρα της Opera North. Επί του παρόντος, ο Jasdeep εργάζεται πάνω στο πρώτο του προσωπικό άλμπουμ, Anomaly, για το οποίο κέρδισε την υποτροφία του Sky Academy.

SUHAS MITRA σαρόντ
Ο Suhas Mitra γνώρισε τον κόσμο της ινδικής κλασικής μουσικής σε ηλικία 12 ετών από τον καθηγητή Shree Kaustav Roy, ο οποίος αναγνώρισε στον νεαρό μαθητή του ένα μεγάλο ταλέντο και του παρείχε μια στέρεη βάση για την ερμηνεία του σαρόντ. Ακολούθως, ο Suhas μετοίκησε στην Καλκούτα, όπου συνέχισε την εκπαίδευσή του υπό τον Shree Bidyut Khan στην παγκοσμίου φήμης σχολή ινδουστανικής μουσικής Maihar Gharana. Έκτοτε, ο Suhas έχει εμφανισθεί σε συναυλίες σε όλη την Ευρώπη, και οι ερμηνείες του τον έκαναν να ξεχωρίσει για τη μοναδική δεξιοτεχνία, την αξεπέραστη αισθητική και τη δημιουργικότητά του. Κατά την τελευταία δεκαετία, ο Suhas εκπαιδεύεται από τον σπουδαίο καθηγητή Sanjoy Bandopadhyay.

GURDAIN RAYATT τάμπλας
Ο Gurdain Rayatt συγκαταλέγεται στους κορυφαίους παίκτες τάμπλας στην Ευρώπη. Εκπαιδεύτηκε στην Ινδία και είχε την τύχη να εμφανισθεί δίπλα σε σπουδαία ονόματα της ινδουστανικής μουσικής παράδοσης, όπως Anoushka Shankar και Ustad Shahid Parvez. Απόφοιτος του King’s College και του Πανεπιστημίου του Δυτικού Λονδίνου (όπου σπούδασε Αγγλική Φιλολογία & Κινηματογράφο και Μουσική & Σύνθεση, αντίστοιχα), και έχοντας εκπαιδευτεί στα τάμπλας από τον θρυλικό Γκουρού Παντίτ Shankar Ghosh, ο Gurdain διακρίνεται για τις απαράμιλλες εκτελέσεις του, οι οποίες διαλαμβάνουν τεράστιο εύρος – από παραδοσιακή κλασική μουσική μέχρι πειραματική φιούζιον. Είναι ο κορυφαίος κρουστός του συγκροτήματος Kefaya (νικητές των Μουσικών Βραβείων Songlines το 2017 και το 2020), και του Michael Messer’s Mitra (ενός μοναδικού τρίο για μπλουζ κιθάρα slide, ινδουστανική κιθάρα slide, και τάμπλας), με το οποίο έχει περιοδεύσει εκτεταμένα ανά την Ευρώπη. Ο Gurdain έχει εμφανισθεί σε διεθνούς φήμης φεστιβάλ και σημαντικές αίθουσες στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεταξύ άλλων, Saptak, WOMAD, Latitude, Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής του Λιντς, Southbank Centre, Royal Albert Hall, Μουσείο Βικτωρίας και Αλβέρτου. Έχει συμμετάσχει σε πολλά άλμπουμ και έχει ερμηνεύσει μουσική για ταινίες, ηχογραφώντας στα Abbey Studios και στο Westminster Hall, σε σύμπραξη με τη Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα και την Ορχήστρα Philharmonia.

Info
Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021
The Olive Grove, 19.30
Δελίκηπος Λάρνακα
Πληροφορίες 22663871
www.pharosartsfoundation.org 

 

Calendar

Prev April Next

THURSDAY 25 APRIL

Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ