ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στη Λεμεσό

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στη Λεμεσό

  • 25/11/2022 - 27/11/2022
  • Events

Η μεγαλύτερη έκθεση βιβλίου που διοργανώθηκε ποτέ στην Κύπρο έρχεται στη Λεμεσό.

Από τις 25 μέχρι τις 27 Νοεμβρίου, το πρώτο Limassol Book Fair ανοίγει τις πόρτες του και καλωσορίζει το κυπριακό κοινό μαζί με δεκάδες εκδότες, συγγραφείς και επαγγελματίες από τον χώρο του βιβλίου. Δημοσιογράφοι, βιβλιοκριτικοί και φυσικά όλοι οι λάτρεις του βιβλίου και της ανάγνωσης δίνουν ραντεβού στους Χαρουπόμυλους Λανίτη στη Λεμεσό, σε ένα τριήμερο αφιερωμένο στο βιβλίο και στους ανθρώπους του.​

Την Έκθεση θα απαρτίζουν εμπλεκόμενοι από τον χώρο του βιβλίου, των εκδόσεων, του πολιτισμού και των γραμμάτων οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους, να ανταλλάξουν ιδέες και πρακτικές, και να συνενώσουν τις δυνάμεις τους με στόχο την προώθηση των κυπριακών γραμμάτων και της σύγχρονης κυπριακής εκδοτικής δραστηριότητας, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Κοινός στόχος και όραμα της ομάδας είναι η διεξαγωγή μιας ετήσιας έκθεσης βιβλίου που θα καθιερωθεί σε βάθος χρόνου και θα λειτουργεί ως γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των διαφόρων εμπλεκομένων του χώρου του βιβλίου στην Κύπρο αλλά και την ευρύτερη ανατολική Μεσόγειο.

Υπό την αιγίδα της Βουλής των Αντιπροσώπων, του Υφυπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Λεμεσού, το Limassol Book Fair στοχεύει να λειτουργήσει ως ένας κόμβος συνάντησης, που θα συνδέει ειδικούς από τον χώρο του Βιβλίου, με απώτερο στόχο την ουσιαστική δικτύωση των εμπλεκόμενων φορέων, την δημιουργία συνεργειών ανάμεσα σε επαγγελματίες του χώρου, αλλά και την διαδραστική προώθηση και ανάπτυξη του Βιβλίου και του Πολιτισμού στην κοινότητα.

​Μια τέτοια διοργάνωση θα ενισχύσει τους ιστορικούς, κοινωνικούς και πολιτιστικούς δεσμούς της Κύπρου με τις γειτονικές χώρες και θα συμβάλει στην προβολή και ανάδειξη της σύγχρονης κυπριακής πολιτιστικής παραγωγής.

Το Limassol Book Fair αποτελείται από μια πολυσύνθετη ομάδα ανθρώπων, προερχόμενοι

από ποικίλα πεδία κατάρτισης συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων, των χώρων του Βιβλίου, των Γραμμάτων, της Επικοινωνίας, των Επιχειρήσεων, της Τεχνολογίας και του Πολιτισμού. 

Info
Παρασκευή 25- Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022
Χαρουπόμυλοι Λανίτη Λεμεσός
Πληροφορίες www.limassolbookfair.com/el 

Calendar

Prev April Next

WEDNESDAY 24 APRIL

Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ