ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διονύσης Σαββοπουλος «Μάνος Χατζιδάκις - Τώρα!» στο Παττίχειο Λεμεσού

  • 07/04/2023 - 07/04/2023
  • Music

Ο Διονύσης Σαββοπουλος παρουσιάζει την συναυλία «Μάνος Χατζιδάκις - Τώρα!!»

Στον συνθέτη που «ταξίδεψε την Ελλάδα» σε όλο τον κόσμο, στον σπουδαίο συνθέτη του οποίου η μουσική επίδραση ανιχνεύεται από την τάση του έντεχνου που κυριάρχησε - και συνεχίζει να κυριαρχεί-, στον μεγάλο Μάνο Χατζιδάκι, είναι αφιερωμένη η συναυλία την οποία παρουσιάζει ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Με μια επιλογή από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Μάνου, ο Διονύσης Σαββόπουλος ερμηνεύει, διηγείται και αφηγείται, απαγγέλει, τραγουδά και θυμάται.

Μαζί με τον μόνιμο συνεργάτη του ενορχηστρωτή Γιώτη Κιουρτσόγλου, με το Φωνητικό Σύνολο «Διάσταση», με δύο σολίστ οι οποίες θα ερμηνεύσουν μαζί του τα τραγούδια του Μάνου, την Φρόσω Στυλιανού και την Εύη Μάζη και με μια μικρή ορχήστρα με επίλεκτους μουσικούς. Την διδασκαλία και διεύθυνση φωνητικού Συνόλου ανέλαβε η Χριστίνα Κρασίδου.

Ο σεβασμός και η αγάπη του Διονύση Σαββόπουλου για τον Μάνο Χατζιδάκι διαφαίνεται σε όλα του τα κείμενα και σκέψεις του.

Όπως αναφέρει ο Διονύσης Σαββόπουλος:

Ακούς ένα τραγούδι του Χατζιδάκι·τελειώνει και νιώθεις μέσα σου ευγενέστερος. Γιατί ξεπλένει από μέσα μας κάθε ευτέλεια, ανελευθερία και λαϊκισμό, δικό μας ή των άλλων, αδιάφορο.

Μου λείπει φριχτά μέσα στη κρίση. Έχω βέβαια τις ηχογραφήσεις του αλλά, τόσα χρόνια συνεχώς, δε μου αρκεί πια μόνον να τις ακούω, θέλω να τα πω κι εγώ αυτά τα τραγούδια, ιδίως τώρα κιας μη διαθέτω την φωνή που θα προτιμούσε ο Μάνος.

Info
Παρασκευή 7 Απριλίου 2023
Παττίχειο Λεμεσού, 20.30
Αγίας Ζώνης 4 Λεμεσός
Εισιτήρια tickethour.com.cy & ACS Courier

Calendar

Prev April Next

MONDAY 15 APRIL

Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ