ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
«Dumb Waiter» στο Θέατρο Ένα

«Dumb Waiter» στο Θέατρο Ένα

  • 24/09/2021 - 26/09/2021
  • Theatre

Πανέτοιμο για την πρεμιέρα του πρώτου έργου της νέας σεζόν, είναι το «θέατρο ένα». Πρόκειται για την μαύρη κωμωδία του Χάρολντ Πίντερ «The dumb waiter, έργο το οποίο σκηνοθετεί ο δημοφιλής ηθοποιός Σωτήρης Μεστάνας. Μέσα από έξυπνες σκηνοθετικές τεχνικές το δημοφιλές αριστούργημα προσεγγίζεται από μια οπτική η οποία προσφέρει στον θεατή την ευκαιρία να απολαύσει Πίντερ της δεκαετίας του ’50, μέσα στη διαχρονικότητα του. Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 15 Σεπτεμβρίου και οι δοκιμές συνεχίζονται με εντατικότατους ρυθμούς.

Το έργο είναι ένα μονόπρακτο γραμμένο το 1957, στα χνάρια της μαύρης κωμωδίας. Φέρει όλα τα χαρακτηριστικά αυτού που έμελλε να ονομαστεί πιντερική γραφή και μάλιστα είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του συγγραφέα: ελλιπής αίσθηση πληροφόρησης, ατμόσφαιρα κλειστοφοβική, επικρεμάμενη απειλή, κοφτός ρυθμός των διαλόγων, φαινομενικά ανώδυνα, καθημερινά θέματα, που όμως προδίδουν συνειδήσεις χαρακτήρων. Το συγκεκριμένο έργο έχει χαρακτηριστεί από πολιτικό δράμα και αστικό θρίλερ, έως σουρεαλιστική κωμωδία.

Πρόκειται για την ιστορία δύο εκτελεστών, του Μπεν και τους Γκας, που κλεισμένοι σε ένα υπόγειο περιμένουν εναγωνίως την επόμενη αποστολή τους, από οδηγίες που τους δίνονται μέσα από ένα ασανσέρ το οποίο χρησιμοποιείτο παλιότερα για να ανεβοκατεβαίνουν φαγητά από μια υπόγεια κουζίνα στην ισόγεια τραπεζαρία. Οι οδηγίες και η συνεννόηση των πάνω με τους κάτω γίνονται μέσω ενός «χωνιού» . Στο έργο οι δύο εκτελεστές παίρνουν μυστηριώδεις παραγγελίες που τους προβληματίζουν. Όταν έρχεται η εντολή για την εκτέλεση και καταφτάνει το υποψήφιο θύμα, κανείς δεν είναι έτοιμος για αυτό που θα αντικρίσει.

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Μεστάνας Επιμέλεια/Μετάφραση: Αντρέας Χριστοδουλίδης Σκηνικά/ Κοστούμια: Μαρία Χατζηκλεάνθους Σχεδιασμός φωτισμού: Αντρέας Χριστοδουλίδης Παίζουν: Σωτήρης Μεστάνας, Ιάκωβος Ιακώβου.

Info
Παρασκευή 24- Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021
Θέατρο Ένα, 20.30
Λεωφόρος Αθηνάς 4
Λευκωσία
Κρατήσεις 22348203

Calendar

Prev March Next

FRIDAY 29 MARCH

Δ
 
Τ
 
Τ
 
Π
 
Π
Σ
Κ