ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη  στο Κούριο

Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη στο Κούριο

  • 02/07/2021 - 03/07/2021
  • Theatre

Η έναρξη της φετινής διοργάνωσης του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος», θα πραγματοποιηθεί με την εξαιρετικά αιχμηρή και άκρως επίκαιρη κωμωδία του Αριστοφάνη, Εκκλησιάζουσες, σε μια πρωτότυπη εκδοχή σύγχρονης, λαϊκής οπερέτας σε μετάφραση, λιμπρέτο και μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη.

Η συμπαραγωγή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αποτελεί μια νέα πρόταση πάνω στο κλασικό κείμενο με τη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη να δίνει μορφή λαϊκής οπερέτας στην απολαυστική κωμωδία, που παρουσιάζεται από έναν πολυμελή θίασο ηθοποιών-τραγουδιστών και με τριμελή ζωντανή μουσική. Στο ρόλο της Πραξαγόρας η σπουδαία ηθοποιός Σοφία Φιλιππίδου και στο ρόλο του Βλέπυρου ο διεθνούς φήμης βαρύτονος Χριστόφορος Σταμπόγλης.

Αφού κατέκτησαν κοινό και κριτικούς στην πρώτη παρουσίασή τους στο κατάμεστο Ηρώδειο το 2019 και στις παραστάσεις που ακολούθησαν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, οι Εκκλησιάζουσες, έρχονται στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου για δύο παραστάσεις .

Σε μια εποχή απόλυτης πολιτικής και κοινωνικής παρακμής, όπου η διαφθορά και οι ανισότητες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, οι γυναίκες, με πρωτοβουλία της Πραξαγόρας, αποφασίζουν να αντιδράσουν δυναμικά. Μεταμφιεσμένες σε άντρες, καταφέρνουν να πάρουν την εξουσία και να επιβάλουν τις πολιτικές τους μεταρρυθμίσεις, προτείνοντας ένα νέο καθεστώς περιουσιακής και ερωτικής κοινοκτημοσύνης. Ωστόσο, το επαναστατικό σχέδιο της Πραξαγόρας παρότι ιδανικό στη θεωρία, στην πράξη θα αποδειχτεί ουτοπικό και θα υπονομευθεί από διαδοχικές κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Μέσα από τον μουσικό πάντα κώδικα, αναδεικνύονται τόσο η πολιτική όσο και η βαθιά ποιητική πλευρά της αριστοφανικής κωμωδίας: αυτό το ονειρικό, υπερβατικό στοιχείο που τόσο περίτεχνα μπλέκει ο Αριστοφάνης με την τρέλα που χαρακτηρίζει το κωμικό του σύμπαν.


Μετάφραση-Λιμπρέτο-Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη
Σκηνικά/Κοστούμια: Χριστίνα Κάλμπαρη
Χορογραφία: Θοδωρής Πανάς
Σχεδιασμός φωτισμού: Στέλλα Κάλτσου

 ΔΙΑΝΟΜΗ (ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ):

Πραξαγόρα: Σοφία Φιλιππίδου
Χρέμης: Χρήστος Γεροντίδη
Νέος: Σάκης Καραθανάσης
Κήρυκας: Κώστας Μπουγιώτης
Άντρας/Γριά Γ’: Γιώργος Στιβανάκης
Νέα/Θεράπαινα: Κατερίνα Λυπηρίδου
Σωστράτη/Γριά Α’: Ιωάννα Μαυρέα
Βλέπυρος/Γριά Β’: Χριστόφορος Σταμπόγλης

ΧΟΡΟΣ:
Χρήστος Γεροντίδης, Τερέζα Καζιτόρη, Σάκης Καραθανάσης, Πίνα Κούλογλου, Κατερίνα Λυπηρίδου, Ιωάννα Μαυρέα, Κώστας Μπουγιώτης, Γιώργος Στιβανάκης, Ματίλντα Τούμπουρου
Μουσικοί επί σκηνής: Βάιος Πράπας (κιθάρα, μπουζούκι), Γιώργος Ταμιωλάκης (βιολοντσέλο, ευφώνιο), Δημήτρης Ανδρεάδης (πλήκτρα)

Info
Παρασκευή 2 - Σάββατο 3 Ιουλίου 2021
Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, 21.000
Επισκοπή Λεμεσός
Eισιτήρια €12 / €8
Πληροφορίες 7000 2414
www.greekdramafest.com 
Πώληση εισιτηρίων: www.soldoutticketbox.com 
Καταστήματα STEPHANIS παγκύπρια
Περίπτερο ΤΙΜΕ OUT στην Πάφο

Calendar

Prev June Next

THURSDAY 13 JUNE

Δ
 
Τ
 
Τ
 
Π
 
Π
 
Σ
Κ