ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Έκθεση φωτογραφίας «Εγκατάλειψη» στο Πολιτιστικό Τρ. Κύπρου

Έκθεση φωτογραφίας «Εγκατάλειψη» στο Πολιτιστικό Τρ. Κύπρου

  • 06/07/2021 - 20/07/2021
  • Events

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος για τη Νόσο του Huntington σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Όμιλο Λάρνακας και το διεθνές δίκτυο συνεργασίας Unlocking Sacred Landscapes (UnSaLa) διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας με θέμα Εγκατάλειψη…
Η εγκατάλειψη, η απομάκρυνση δηλαδή από ένα πρόσωπο, αντικείμενο ή χώρο ενδέχεται να λαμβάνει διαφορετικές μορφές, τύπους και πρόσωπα. Στη ζωή μας πολλές φορές άθελα, ηθελημένα ή ως αποτέλεσμα εξαναγκασμού εγκαταλείπουμε αντικείμενα, τόπους ή ακόμα και ανθρώπους. Ακούσια ή εκούσια, γινόμαστε μάρτυρες ή δράστες της εγκατάλειψης καθημερινά. Κτήρια, τοπία, αντικείμενα που άλλοτε αποτελούσαν πολύτιμα αγαθά ή χώρους συναναστροφής, αφήνονται εγκαταλειμμένα στο χρόνο. Πιο συγκλονιστική δε, είναι η ανθρώπινη εγκατάλειψη, όπου τα άτομα εγκαταλείπουν τους εαυτούς και τους ανθρώπους τους, ή εγκαταλείπονται από αυτούς. Η εγκατάλειψη γίνεται ακόμα πιο σκληρή όταν εμπλέκεται κάποια νευρολογική ή ψυχική πάθηση, όπως η Νόσος του Huntington.*

Οι φωτογραφίες θα εκτίθενται στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου στη Φανερωμένη από τις 6 μέχρι και τις 20 Ιουλίου 2021. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τρίτη, 6 Ιουλίου και η εκδήλωση θα περιλαμβάνει σύντομες εισηγήσεις από τον αρχαιολόγο και πρόεδρο του Συνδέσμου, Δρα Γιώργο Παπαντωνίου με τίτλο Εγκατάλειψη – από το Τοπίο στον Άνθρωπο και από την ψυχολόγο και συστημική ψυχοθεραπεύτρια Άντρη Χριστούδια-Γκουμουσκουτ με τίτλο Εγκατάλειψη – από τον Άνθρωπο στην Σπάνια Νόσο. Στο πλαίσιο των παρουσιάσεων αυτών θα γίνει επίσης αναφορά στο εγχειρίδιο φροντίδας για ασθενείς με τη Νόσο του Huntington «Βιάσου αλλά και Περίμενε» του Jimmy Pollard, που μεταφράστηκε πρόσφατα από τον Κυπριακό Σύνδεσμο για τη Νόσο του Huntington σε συνεργασία με τη Δρα Δήμητρα Κάρουλλα-Βρίκκη.

Οι φωτογραφίες της έκθεσης είναι συλλεκτικές (limited print: 30) και διατίθενται προς πώληση αποκλειστικά για την ενίσχυση του Συνδέσμου.
Χορηγοί: Genesis Pharma, Εκδόσεις Ρίζες, Chrysostomides Advocates & Legal Consultants, Zummo Panaoulas Group, Chrysochos, Cyprus Airports F&B Ltd.
Υποστηρικτές: Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, Ερευνητική Μονάδα Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κύπρου, Geekotopos, Τετρακτύς.
Χορηγός επικοινωνίας: Η Καθημερινή

Info
Eγκαίνια Τρίτη 6 Ιουλίου 2021
Πολιτιστικό Ίδρυμα Τρ. Κύπρου, 19.30
Φανερωμένης 86-90 Λευκωσία
Διάρκεια έκθεσης μέχρι 20 Ιουλίου
Ώρες λειτουργίας 10.00 – 19.00

Calendar

Prev March Next

FRIDAY 29 MARCH

Δ
 
Τ
 
Τ
 
Π
 
Π
Σ
Κ