ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Αριστοτέλους

Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Αριστοτέλους

  • 15/07/2021 - 20/08/2021
  • Events

Η ατομική έκθεση ζωγραφικής του καλλιτέχνη Γιάννη Αριστοτέλους στην Πινακοθήκη Πάφου.

Μια έκθεση που περιλαμβάνει μνημειώδη έργα τα οποία λειτουργούν ως ‘δωμάτια’ που σε προσκαλούν σε μια βαθύτατα ψυχική εμπειρία. Τα έργα αυτά και ο συμβολισμός τους παρέχουν μια δυνατή αύρα αδρεναλίνης, δημιουργώντας στον θεατή διαφόρων ειδών ωράσεις: όραση διαμέσου δακρύων, ιδρώτα, αίματος αλλά και υγρασίας. Αυτές οι οράσεις αλληλοεμπλέκονται πάντα μεταξύ περιβάλλοντος και θεατή μέσω λεπτών χρωματικών πέπλων. Μια βαθύτατη Διονυσιακή εμπειρία η οποία λειτουργεί στην ανάμειξη αλλά και στην ομοιομορφία μεταξύ σώματος και περιβάλλοντος.

Ο καλλιτέχνης Γιάννης Αριστοτέλους ‘συγκέντρωσε’ την στενή σαρκική σχέση πολλών αντικειμένων μεταξύ τους υποδηλώνοντας στοιχεία ανθρώπινης επιθυμίας και εμπειριών τα οποία  κρύβονται μέσα στα πέπλα φωτός. Κάποιος μπορεί να πεί πως τα θεμελειώδη αντικείμενα των έργων αυτών είναι σαν να φαίνονται διαμέσου ενός  λεπτού Ιαπωνικού ριζόχαρτου, όπου η μορφή τους εμφανίζεται και χάνεται.  

Ο Γιάννης Αριστοτέλους είναι απόφοιτος Καλών Τεχνών με Άριστα απο το Newcastle University της Αγγλίας αλλά και του University of Applied Arts Vienna της Αυστρίας. Έχει κερδίσει υποτροφία στις τέχνες για Μάστερ στο Kyoto University of the Arts της Ιαπωνίας.

Info
Eγκαίνια Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021
Δημοτική Πινακοθήκη, Πάφος
Διάρκεια έκθεσης μέχρι 20 Αυγούστου 2021

Calendar

Prev April Next

TUESDAY 16 APRIL

Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ