«Ευτράπελες Viral Ιστορίες» στο Παλιό Ξυδάδικο

  • 26/02/2021 - 28/02/2021
  • Theatre

“Ευτράπελες Viral Ιστορίες”, ο παστελλάς, η κοτζιακαρού, το καλοήρι, ο κάττος, ο σιήλος και πολλοί άλλοι ήρωες δεσμεύονται επι σκηνής για μείωση της αρτηριακής πίεσης, βελτίωση της λειτουργίας της καρδιάς και των πνευμόνων, μείωση των ορμονών του άγχους και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος μέσα από το αυθόρμητο, ασυγκράτητο και πρόσχαρο γέλιο.

Η παράσταση “Ευτράπελες Viral Ιστορίες” βασίζεται σε διηγήσεις που πέρασαν από γενιά σε γενιά μέσα από την προφορική τους διάδοση και έχουν καταγραφεί από τον λαογράφο μας Νέαρχο Κληρίδη. Η αναβίωση των ιστοριών μέσα από την θεατρική εμπειρία, θα φέρει τον σύχρονο θεατή σε επαφή με τις ευτράπελες αυτές διηγήσεις που έχουν πλέον εξαφανιστεί. Τρεις ηθοποιοί και ένας μουσικός μέσα από τις ευτράπελες ιστορίες, Η Βασίλισσα που το Πορτίν, Το Καλοήριν τζι' ο Δκιάολος, Η Κοτζιακαρού με το Παστέλλιν, Ο Καλόηρος ο Γριστός τζι' ο Δκιάλος, Ο Γιαννακός, μεταμορφώνονται σε πολλούς και διάφορετικούς ήρωες με μοναδικό μέσο το σώμα και την φωνή.

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του the Yard.Residency.21 σε συμπαραγωγή με το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ.

Συντελεστές:
Διασκευή κειμένων: Γιολάντα Χριστοδούλου, Βαρβάρα Χριστοφή, Χρίστος Κυριάκου
Σκηνοθεσία: Γιολάντα Χριστοδούλου
Μουσική: Γιώργος Μπίζιος
Τεχνική Υποστήριξη: Γιάγκος Χατζηγιάννης
Φωτογραφία: Αντρέας Ιερείδης
Επι Σκηνής: Γιολάντα Χριστοδούλου, Βαρβάρα Χριστοφή, Χρίστος Κυριάκου, Γιώργος Μπίζιος

Η παράσταση απευθύνεται σε ηλικίες άνω των 6 ετών.

Info
Παρασκευή 26-Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021
Παλιό Ξυδάδικο, 19.00
Γενεθλίου Μιτέλα 34, Λεμεσός
Διάρκεια Παράστασης: 50’
Εισιτήρια €10
Κρατήσεις: 96250745

Calendar

Prev February Next

SATURDAY 27 FEBRUARY

Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ