ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Φεγγίτης» στο Θέατρο Δέντρο

  • 16/12/2023 - 17/12/2023
  • Theatre

Κατερίνα Λούρα και Ανδρέας Αραούζος συνεργάζονται για πρώτη φορά, σε ένα σύγχρονο love story, μια δραματική ακτινογραφία τού τί αποτελεί μια ισχυρή σχέση ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, από τον σπουδαίο και πολυβραβευμένο Ντέιβιντ Χέαρ.

Ο συγγραφέας δήλωσε ότι θεωρεί το έργο του «Φεγγίτης» ρομαντικό, αλλά με την «ορθή έννοια του ρομαντισμού: ένα έργο για την απεριόριστη δυνητικότητα των ανθρώπων.» Εστιάζει στις διαφορές του ζευγαριού, αλλά ταυτόχρονα – και με ένα υπόγειο τρόπο – μας φανερώνει το πόσο και γιατί μαγνητίζονται ο ένας στον άλλο.

Ο Τομ, επιτυχημένος επιχειρηματίας. Η Κάιρα, δασκάλα μαθηματικών σε ένα φτωχό σχολείο του υπανάπτυκτου ανατολικού Λονδίνου. Υπήρξαν εραστές. Τρία χρόνια μετά το θάνατο της γυναίκας του, έρχονται κοντά – αλλά και αντιμέτωποι – μέσα σε ένα φλεγόμενο συναπάντημα στο παγερό της διαμέρισμα.

Σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, το ντουέτο αυτό – ριζοσπαστικά – είναι για τρεις ηθοποιούς, αφού θα δούμε και το γιο του Τομ να παίζει το δικό του ρόλο. Σε κάθε ζευγάρι κάπου υπάρχει ένα καταλύτης. Την Λούρα και τον Αραούζο συνοδεύει ο Σταύρος Χατζαντριάν, στο σκηνικό του Γιώργου Γιάννου, με φωτισμούς του Χρίστου Γωγάκη και μουσική της Κυριακής Ιακωβίδου. Βοηθός σκηνοθέτη η Ναυσικά Απόστρατου.

Ιnfo
Σάββατο 16-Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023
Θέατρο Δέντρο, 20.30 (Κυρ. 19.00)
Eνότητας 44Β, Παλλουριώτισσα, Λευκωσία
Εισιτήρια €15/€12
Προπώληση www.soldouttickets.com.cy 
Καταστήματα Stephanis
Kρατήσεις 99520835

Calendar

Prev April Next

WEDNESDAY 17 APRIL

Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ