ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
«Φωνές» στο Mαρκίδειο Θέατρο

«Φωνές» στο Mαρκίδειο Θέατρο

  • 20/11/2021 - 20/11/2021
  • Theatre

Οι «Φωνές» του Άλαν Μπένετ αποτελούνται από τρεις συγγενικούς μονόλογους, τρεις μικρόκοσμους, ασύνδετους φαινομενικά μεταξύ τους, αλλά με κοινές υπόγειες διαδρομές. «Πατατάκι μέσα στη ζάχαρη», «Κρεβάτι ανάμεσα στις φακές» και «Μια κυρία των Γραμμάτων».

Ο Γκράχαμ , ένας «μαμάκιας» εξαρτημένος πλήρως από την ελευθεριάζουσα και στα γεράματα μητέρα του...υποχόνδριος, ζηλιάρης, μίζερος και ψυχαναγκαστικός.

Η Σούζαν, μια «καταπιεσμένη πρεσβυτέρα» που δειλά αλλά αποφασιστικά σπάει τα κάγκελα του προτεσταντικού κλουβιού της και το δέσιμο με τον αδιάφορο ερωτικά πάστορα σύζυγο της για να βρει την απογείωση της ηδονής στην αγκαλιά ενός νεαρού Ινδού, μαέστρου στις τεχνικές της Κάμα Σούτρα.

Και τέλος η Αιρήν, μια «γηραιά κυρία» που αλληλογραφεί με τις αρχές ,ανωνυμογραφεί καταδίδοντας τους γειτόνους της και υποκαθιστώντας την Αστυνομία παρακολουθεί τους γύρω και συσχετίζει αλλόκοτα σχέσεις και ενοχές με κριτήριο τη σχολαστική της ηθικολογία.

Οι ήρωες μας ,άνθρωποι της μεσοαστικής ή μικροαστικής τάξης, ζουν μέσα στην αέναη εσωτερική τους φυλακή, αναζητώντας τη λύτρωση από τα προσωπικά τους αδιέξοδα. Σε γκρο πλάνο αποτυπωμένη η ζωή μοναχικών, κωμικών εκ πρώτης όψεως ανθρώπων. Εγκλωβισμένων μέσα στο απρόσωπο, συχνά απόκοσμο της εποχής μας. Καμουφλάρουν τα δικά τους κακώς κείμενα, τις λάθος εκτιμήσεις και επιλογές που έκαναν και κάνουν, εκθέτοντας τα απόντα πρόσωπα που διεξοδικά αναφέρονται. Το μόνο που τους απασχολεί είναι να μοιραστούν με το θεατή καίρια συμβάντα της καθημερινότητας τους που ανασύρουν από το δικό τους προσωπικό πάνθεον μιας θλιβερής ασημαντότητας!
Η ΕΘΑΛ στην προσπάθεια της να συμβάλλει ενεργά στη θεατρική δημιουργία σε μια εποχή αμφιλεγόμενη και κάτω από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που έφερε η πανδημία, οραματίστηκε μια παραγωγή που ευνοεί τη σύμπνοια δημιουργικών δυνάμεων και μονάδων, χάρη στην αρχιτεκτονική δομή του συγκεκριμένου έργου .

Παρουσιάζει λοιπόν τεράστιο ενδιαφέρον η ύπαρξη τριών σκηνοθετών μέσα στην ίδια παράσταση(κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην κυπριακή θεατρική σκηνή)... αλλά και η ιδιαιτερότητα του σκηνικού χώρου που θα αποτελέσει κοινό άξονα για τους σκηνοθέτες μέσα στον οποίο θα κινήσουν τους τρεις πρωταγωνιστές.......Γοητευτικό ως εγχείρημα για τους ανθρώπους του θεάτρου στο να πετύχουν το μέγιστο αυτής της τέχνης....τη συνεργασία....που χωρίς αυτήν δεν υπάρχει θέατρο...αλλά εξίσου πρωτόγνωρο και για το θεατή...που θα του κεντρίσει το ενδιαφέρον η σκηνοθετική αυτή πολυφωνία...

Ταυτότητα παράστασης:

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
«Πατατάκι μέσα στη ζάχαρη»
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Αραούζος
Ηθοποιός: Φώτης Αποστολίδης
«Κρεββάτι ανάμεσα στις φακές»
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Λάρκου
Ηθοποιός: Πέννυ Φοινίρη
«Η κυρία των γραμμάτων»
Σκηνοθεσία: Αλεξία Παπαλαζάρου
Ηθοποιός: Πόπη Αβραάμ

Σκηνικά / Κοστούμια: Έλενα Κοτασβήλι και Αλέξης Βαγιανός
Μουσική Σύνθεση / Επιμέλεια: Χριστίνα Γεωργίου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης

Info
Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021
Μαρκίδειο Πάφου, 20.30
Ανδρέα Γερούδη 27
Πλατεία Ηρώων
Προπώληση www.soldoutticketbox.com
Πληροφορίες 25877827

Calendar

Prev April Next

TUESDAY 16 APRIL

Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ