Loading...
Απόψε, στην αυλή της Αξιοθέας έρχεται το «Φρέαρ» —ένα έργο σύγχρονου χορού που διερευνά τη μνήμη ως μια διαρκή διαδικασία βύθισης και ανάδυσης. Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο καλλιτεχνικής φιλοξενίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάφου, αντλώντας έμπνευση από την πορεία μιας πέτρας μέσα στον χρόνο, από την αρχαιότητα έως το παρόν, με κεντρικό συμβολικό σημείο αναφοράς το πηγάδι. Σχεδιασμένο αρχικά ως έργο ειδικά για τον χώρο του μουσείου, εξελίχθηκε στη συνέχεια σε μια αυτόνομη σκηνική παράσταση, διατηρώντας τον διάλογό του με την αρχαιολογική μνήμη και τον τόπο που το γέννησε.
Επί σκηνής, η χορεύτρια Νατάσα Φραντζή και ο μουσικός Δημήτρης Γιασεμίδης συνδιαμορφώνουν έναν ζωντανό διάλογο ανάμεσα στην κίνηση και τον ήχο. Μέσα από μια λιτή σκηνική γλώσσα, το σώμα διασχίζει διαδοχικές καταστάσεις σύγκρουσης, μετασχηματισμού και ανάδυσης, ενώ η ζωντανή ηλεκτρονική μουσική λειτουργεί ως οργανικό μέρος της χορογραφικής δράσης.
Η παράσταση μεταπλάθει στοιχεία της αρχαίας κυπριακής τέχνης της Λίθινης Εποχής σε μια σύγχρονη, αφαιρετική σκηνική πρόταση, όπου η ύλη, ο χρόνος και η μνήμη συνυφαίνονται σε μια ενιαία ποιητική εμπειρία. Το Φρέαρ προτείνει έναν στοχασμό πάνω στους κύκλους της φθοράς και της αναγέννησης, προσκαλώντας τον θεατή να βιώσει μια διαδρομή εσωτερικής μεταμόρφωσης.
Νατάσα Φραντζή: χορός
Δημήτρης Γιασεμίδης: ζωντανή μουσική επί σκηνής
Μαρία Καμπέρη: χορογραφία
Φρέαρ – Παράσταση σύγχρονου χορού | Τετάρτη 7 Οκτωβρίου | 20:30
Εισιτήριο: €10 | Φοιτητικό/Μειωμένο: €5
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ τηλ. 22894531
Facebook: https://www.facebook.com/ucyculturalcentre/
Instagram: culturalcenterucy