ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Fusionia Quartet στο Mαρκίδειο

Fusionia Quartet στο Mαρκίδειο

  • 21/10/2020 - 21/10/2020
  • Music

Το Τεχνόπολις 20 συνεχίζει με τη σειρά συναυλιών κλασικής μουσικής ‘Technopolis 20 Classics’, στο Μαρκίδειο Θέατρο στην Πάφο, με το Fusionia Quartet.

Ο Μάριος Ιωάννου (βιολί), Σάββας Λάγου (βιολί), Sorin Alexandru Horlea (βιόλα) και Robert Grod (κοντραμπάσο) ένωσαν τις μουσικές τους ικανότητες, αφού ανακάλυψαν το κοινό τους πάθος για την παρουσίαση ενός προγράμματος που συνδυάζει το κλασικό ρεπερτόριο με άλλα είδη μουσικής, το fusion!

Το πρόγραμμα της συναυλίας θα ξεκινήσει με το ζωντανό Divertimento σε D major, K. 136, που έγραψε ο Wolfgang Amadeus Mozart σε ηλικία 16 ετών, σε μια δημιουργική του περίοδο, όταν ταξίδευε σε όλη την Ευρώπη, Λονδίνο, Παρίσι, Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Ιταλία, παίρνοντας έμπνευση από τις μουσικές παραδόσεις και στυλ κάθε χώρας. Στη συνέχεια θα ακουστούν τα «5 σκίτσα για κουαρτέτο εγχόρδων», ένα μουσικό ταξίδι από το σκοτάδι στο φως μέσα από πέντε διαφορετικά βήματα. Τα έργα αυτά είναι το αποτέλεσμα μιας γόνιμης συνεργασίας μεταξύ ενός ερασιτέχνη συνθέτη, βασικά ενός διασκευαστή – arranger, του Sorin A. Horlea και ενός από τους πιο υποσχόμενους νέους Κύπριους συνθέτες, Απόλλωνα Καλαμένιου. Το πρόγραμμα θα κλείσει με μια επιλογή κομματιών από το άλμπουμ 'Last Leaf' του Danish String Quartet (DSQ). Το DSQ αναγνωρίζεται ευρέως σήμερα ως ένα συναρπαστικό νεαρό κουαρτέτο εγχόρδων, το οποίο φέρνει νέα στοιχεία και γνώσεις στη σύγχρονη σύνθεση και στο βασικό κλασικό ρεπερτόριο. Παράλληλα, έχουν κάνει εκπληκτικές και εντυπωσιακές ‘χρήσεις’ της λαϊκής σκανδιναβικής μουσικής. Το Fusionia Quartet θα εκτελέσει τα ακόλουθα κομμάτια: Shore, Polska από Dorothea, Intermezzo και Shine you no more.

Πρόγραμμα:
• Wolfgang Amadeus Mozart, Divertimento in D major, K 136
• S. A. Horlea & Απόλλων Καλαμένιος, 5 sketches for string quartet
• Danish String Quartet, Επιλογές από το άλμπουμ 'Last Leaf' (Shore, Polska from Dorothea, Intermezzo, Shine you no more)

Η ιστορία του κουαρτέτου Fusionia ξεκίνησε με τον Sorin να διδάσκει βιολί στον Μάριο και στον Σάββα στα εφηβικά τους χρόνια, οι οποίοι συνέχισαν τις σπουδές στους στο Λονδίνο όπου πειραματίζονταν γύρω από το Fusionia Duo. Με την επιστροφή τους στην Κύπρο έγιναν μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου δίπλα στον δάσκαλό τους. Μαζί με το πρώτο βιολοντσέλο της ορχήστρας, Jakub Otcenasek, δημιούργησαν το κουαρτέτο. Μετά από ένα χρόνο τον Jakub αντικατέστησε ο Robert Grod, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Κύπρο. Στα τέλη Ιανουαρίου 2019, το κουαρτέτο είχε την πρώτη του συναυλία, παρά το γεγονός ότι ο Μάριος ήταν ακόμα στο στρατό. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στην Μεσαιωνική Αίθουσα της Καστελιώτισσας στη Λευκωσίας και το πρόγραμμα περιλάμβανε έργα των Μότσαρτ και Μεντέλσσον. Αφού έγραψαν την πρώτη τους διασκευή - κυπριακή σουίτα – την παρουσίασαν στην Πάφο, στο Τεχνόπολις 20 τον Ιούνιο του 2019. Έδωσαν επίσης δύο συναυλίες, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας και στο Παττίχειο Θέατρο στη Λεμεσό, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια τον Σεπτέμβριο του 2019. Το έργο ονομάστηκε Βιεννέζικες Εικόνες, όπου παρουσιάστηκαν έργα των Webern, Γ. Παπαγεωργίου και η δεύτερη τους διασκευή - Strauss Valses.

Η παραγωγή λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και ακολουθούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής, για την δική σας προσωπική ασφάλεια και υγεία.


Info
Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020
Μαρκίδειο Θέατρο, 20.30
Λεωφ. Νικολάου Νικολαϊδη 18 Πάφος
Εισιτήρια €12/ €8 (μαθητές)
Πληροφορίες 70002420

 

Calendar

Prev April Next

TUESDAY 23 APRIL

Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ