ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
«Gabriel KarapatakisTrio» στο Τεχνόπολις 20

«Gabriel KarapatakisTrio» στο Τεχνόπολις 20

  • 30/09/2021 - 30/09/2021
  • Music

Το‘Gabriel Karapatakis Trio’είναι ένα νέο συγκρότημα που δημιουργήθηκε από τον Κύπριο μπασίστα και συνθέτη Γαβριήλ Καραπατάκη και το οποίο θα παρουσιαστεί στον κήπο του Τεχνόπολις 20. Μαζί του οι Χρίστος Γερολατσίτης στο πιάνο και ο Στέλιος Ξυδιάς στα τύμπανα.

Τα τελευταία χρόνια ο Γαβριήλ έχει συνδημιουργήσει διάφορα μουσικά σύνολα με τα οποία έχει εδραιώσει το μουσικό πλαίσιο αναφοράς του και τη στυλιστική γκάμα των έργων του. Στην νέα αυτή μπάντα η γνώση και η εμπειρία των μελών της, αντιστοιχεί σε διαμορφώσεις που έχουν ενσωματωθεί με την πάροδο του χρόνου σε πληθώρα αισθητικών στυλ. Το Gabriel Karapatakis trio θα παρουσιάσει μουσική από προηγούμενες δουλειές και συνεργασίες του Γαβριήλ όπως και κάποιες καινούργιες συνθέσεις. Η μουσική τους είναι αναμφισβήτητα λυρική και προσιτή φτάνοντας παράλληλα σε κορυφώσεις που είναι πραγματικά συναρπαστικές και δυναμικές. Τζαζ μουσική διαποτισμένη από μελωδίες και επικεντρωμένη στην ατμόσφαιρα και τη διάθεση.

Ιnfo
Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021
Τεχνόπολις 20, 20.00
Λ. Νικ. Νικολαϊδη 18
Πάφος
Εισιτήρια €12 ε
Κρατήσεις 70002420.
Προπώληση εισιτηρίων:
Τεχνόπολις 20  (Δευ. – Παρ. 09.00– 13.00)

*Στον χώρο λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και ακολουθούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής, για την δική σας προσωπική ασφάλεια και υγεία.

Λίγα λόγια για τους μουσικούς

Ο Χρίστος Γερολατσίτης είναι πιανίστας και συνθέτης Κυπριακής καταγωγής. Με ενδιαφέρον σε διάφορα μουσικά είδη, η μουσική του Χρίστου ποικίλει και είναι ευέλικτη να πάει σε διάφορες κατευθύνσεις. ΟΧρίστος μετακόμισε στην Ολλανδία το 2009 όπου σπούδασε Jazz piano performance στο Royal Conservatory of the Hague (BA 2009-2013) και Conservatorium van Amsterdam (MA 2013-2015). Το 2016 εμφανίστηκε στα μεγαλύτερα θέατρα της χώρας με το μουσικό σύνολο του
̈Eef van Breen ̈ σε συνεργασία με την επιτυχές θεατρική παραγωγή “Borgen”. Το 2017 μετακόμισε στην Βομβάη όπου εργάστηκε ώς επικεφαλής στο τμήμα του πιάνου στο “True School of Music”, ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά σχολεία στην Ινδία. Με βάση του την Κύπρο, ο Χρίστος συνεργάζεται με διάφορες μπάντες εντός αλλά και στο εξωτερικό.

Ο Στέλιος Ξυδιάς σπούδασε μουσική/τύμπανα Τζαζ στην Ολλανδία, στο πανεπιστήμιο Codarts του Ροττερνταμ. Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους μουσικούς της Τζάζ Κυπριακής σκηνής, καθώς και με καλλιτέχνες από τηνδιεθνή μουσική σκηνή όπως ο Guthrie Govan, GiladAtzmon, Damian Erskine. Συμμετείχε σε συναυλίες στην Γερμανία, Πολωνία και Ελλάδα. Η πιο πρόσφατη δουλειά του Στέλιου όπου μπορεί κάποιος να τον ακούσει είναι στη δισκογραφική δουλειά 'Atomic' από το συγκρότημα του Mighty Sugarcane.

Ο Γαβριήλ Καραπατάκης – Μπάσο (Κύπρος) σπούδασε μουσική στο Mannes College of Music στη Νέα Υόρκη και στο Κονσερβατόριο του Ρότερνταμ στην Ολλανδία. Στην Ολλανδία, όπου έχει εμφανισθεί εκτεταμένα, συνέπραξε με διεθνούς φήμης σολίστες και σχήματα της τζαζ. Ο Γαβριήλ έχει επίσης δώσει συναυλίες σε Κύπρο, Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστραλία, Σερβία και Λίβανο και συμμετείχε σε διάφορα φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια, του Φεστιβάλ Ruhrfestspiele - Recklinghausen και του Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Τζαζ Αθήνας. Tα τελευταία χρόνια ο Γαβριήλ έχει συνδημιουργήσει διάφορα μουσικά σύνολα με τα οποία έχει εδραιώσει το μουσικό πλαίσιο αναφοράς του και τη στυλιστική γκάμα των έργων του. Με τοTakoushis-Karapatakis Project έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής τρία εξαιρετικά αναγνωρισμένα άλμπουμ -“Sympnoia”, “Seven Miles East” και “Colors of Another Sky” και με το διαπολιτιστικό τρίο που δημιούργησε μαζί με τον Βερολινέζο κιθαρίστα Hub Hildenbrand και τον λυράρη Ζαχαρία Σπυριδάκη, κυκλοφόρησαν το πρώτο του άλμπουμ "Nenemia" το 2018. Τα μουσικά περιοδικά αποδίδουν συχνά τη μουσική και των δύο γκρούπ στη μουσική της δισκογραφικής εταιρίας ECM.

 

Calendar

Prev March Next

THURSDAY 28 MARCH

Δ
 
Τ
 
Τ
 
Π
 
Π
Σ
Κ