ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
«Η Μνήμη επιστρέφει» στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

«Η Μνήμη επιστρέφει» στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

  • 10/11/2022 - 08/12/2022
  • Events

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η ερευνητική ομάδα People of Cyprus παρουσιάζει τις φωνές της μικρασιατικής κοινότητάς της, μέσω της διαδραστικής έκθεσης «Η Μνήμη επιστρέφει» - Φωνές της Μικράς Ασίας στην Κύπρο 100 χρόνια μετά.

Η Έκθεση θα λάβει χώρα στο Μουσείο Γεώργιου και Νεφέλης Τζιάπρα Πιερίδη, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, δημιουργώντας τις βάσεις για ένα ιδιαίτερο ταξίδι γνώσης και διάδρασης.

Μέσω της Διαδραστικής αυτής Έκθεσης Ήχου και Εικόνας εγκαινιάζεται η φετινή σειρά εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου «Στιγμές στο Μουσείο».

Στην έκθεση ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει φωτογραφικά πορτραίτα Μικρασιατών μαζί με οικογενειακά κειμήλια ιδιαίτερου συμβολισμού, προερχόμενα από την πατρώα γη της Μικράς Ασίας. Ταυτόχρονα, θα έχει την ευκαιρία να ακούσει την προφορική τους μαρτυρία με τη χρήση ακουστικών που θα υπάρχουν στον χώρο ή QR code, παίρνοντας έτσι την ιστορία σπίτι του.

Η Έκθεση είναι μία πρωτοβουλία της ομάδας People of Cyprus, σε επιμέλεια της ιστορικού Ιλιάνας Κουλαφέτη και του δημοσιογράφου Χρήστου Μιχάλαρου. Μαζί τους η μουσικός Βερόνικα Αλωνεύτου, η οποία θα πλαισιώσει τα εγκαίνια, μέσα από τους ήχους του σαντουριού της, ανοίγοντας ένα παράθυρο στη Λαγγεμένη μας Ανατολή.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ακολουθώντας τις κρατικές οδηγίες για την υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού.

Info
Εγκαίνια 10 Νοεμβρίου 2022, 20:00
Διάρκεια Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 - Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: 10:00 -19:00
Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου
Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία (Μουσείο Γεώργιου και Νεφέλης Τζιάπρα Πιερίδη)
Πληροφορίες 22128175
Περισσότερες πληροφορίες https://www.boccf.org/Templates/Pages/Event.aspx?id=5128...
Είσοδος ελεύθερη 

Calendar

Prev April Next

TUESDAY 23 APRIL

Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ