ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Η τελευταία απολογία ενός πεθαμένου που ’σφαξε τρεις και οκτώ λάβωσε ακόμα» στο Ριάλτο

  • 11/09/2021 - 11/09/2021
  • Theatre

Με τον Αλέξανδρο Παρίση

Στο πλαίσιο του προγράμματος FlashArt2, η θεατρική ομάδα Θέατρο ERGO, παρουσιάζει στο Θέατρο Ριάλτο το έργο «Η τελευταία απολογία ενός πεθαμένου που ’σφαξε τρεις και οκτώ λάβωσε ακόμα» του Βαγγέλη Γέττου, σε σκηνοθεσία Λέανδρου Ταλιώτη και τον Αλέξανδρο Παρίση επί σκηνής.

O Νίκος Κοεμτζής, ο άνθρωπος ο οποίος το βράδυ των αποκριών του 1973 σκοτώνει τρεις αστυνομικούς και τραυματίζει οκτώ πολίτες για μια ''παραγγελιά'', στο κέντρο διασκέδασης ‘’Νεράιδα της Αθήνας’’, επιστρέφει για μία μόνο ώρα από την χώρα των νεκρών. Ζητά από το κοινό να του δώσει μια τελευταία ευκαιρία για να παρουσιάσει από τη δική του πλευρά, τα γεγονότα που συντάραξαν την ελληνική κοινωνία και την πορεία που τον οδήγησε προς αυτά.
Ο Κοεμτζής μέσα από τις υπόγειες διαδρομές της ζωής του, αναδεικνύεται σε έναν αντιήρωα που επιζητά την εξιλέωση που δεν κέρδισε, παρά τα 23 χρόνια φυλακής. Γνωρίζει όμως ότι κάτι τέτοιο εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την απόφαση του κοινού που αντιμετωπίζει κατά πρόσωπο.

Ο πρωτότυπος μονόλογος του Βαγγέλη Γέττου στηρίχθηκε, μεταξύ άλλων, σε έρευνα της δικογραφίας της υπόθεσης Κοεμτζή που εξασφάλισε από τα Γενικά Αρχεία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Σημειώνεται ότι η υπόθεση Κοεμτζή ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή σε Ελλάδα και Κύπρο. Η σκηνοθεσία του Λέανδρου Ταλιώτη επικεντρώνεται στο «εδώ και τώρα» της συνάντησης του Κοεμτζή με το κοινό και πυροδοτεί έναν καταιγιστικό μηχανισμό δράσης και αντίδρασης. Η ερμηνεία του Αλέξανδρου Παρίση καθιστά οικουμενικής σημασίας τα ερωτήματα που θέτει ο Κοεμτζής στον εαυτό του, στο κοινό και την κοινωνία.

Κείμενο: Βαγγέλης Γέττος I Σκηνοθεσία: Λέανδρος Ταλιώτης
Σκηνογραφία / Ενδυματολογία: Λάκης Γενεθλής I Μουσική: Βαγγέλης Γέττος
Επί σκηνής: Αλέξανδρος Παρίσης

Χορηγός FlashArt2: Fameline Holding Grup I Χορηγός Επικοινωνίας: Η Καθημερινή
Διάρκεια: 60’ I Κατάλληλο για ηλικίες 15+

Info
Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021
Θέατρο Ριάλτο, ώρα 20.30
Ανδρέα Δρουσιώτη 19
Πλατεία Ηρώων Λεμεσός
Πληροφορίες 77 77 77 45
Εισιτήρια: € 12 / 10
E-ticket: www.rialto.com.cy , Rialto App

Calendar

Prev May Next

SATURDAY 25 MAY

Δ
 
Τ
 
Τ
Π
Π
Σ
Κ