ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Jazz Quartet στο Τεχνόπολις 20

Jazz Quartet στο Τεχνόπολις 20

  • 10/07/2021 - 10/07/2021
  • Music

Ιωάννα Τρουλλίδου, Γιώργος Μορφίτης, Ειρηναίος Κουλλούρας, Στέλιος Ξυδιάς

Τρία χρόνια μετά την τελευταία παρουσίασή της στο Τεχνόπολις 20, η Ιωάννα Τρουλλίδου, μια από τις σημαντικότερες φωνές της τζαζ μουσικής σκηνής στην Κύπρο, επιστρέφει. Ο κήπος του Τεχνόπολις 20 θα γεμίσει με μελωδίες από τα κομμάτια που θα ερμηνεύσει το κουαρτέτο, σε μια διαδρομή στις δεκαετίες του 30, του 40 και του 50. Θα παρουσιαστούν επίσης πρωτότυπες συνθέσεις της Ιωάννας Τρουλλίδου. Στην σκηνή θα την πλαισιώσουν οι μουσικοί: Γιώργος Μορφίτης (πλήκτρα), Ειρηναίος Κουλλούρας (κοντραμπάσο), και Στέλιος Ξυδιάς (ντραμς).

Ιnfo
Σάββατο 10 Ιουλίου 2021
Tεχνόπολις 20, 20.00
Λεωφ. Νικόλαου Νικολαϊδη 18
Εισιτήρια €12
Πληροφορίες 70002420

 

Λίγα λόγια για τους μουσικούς

Η Ιωάννα Τρουλλίδου είναι Κύπρια μουσικός και τραγουδίστρια της Τζαζ. Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1981. Σπούδασε μουσική και διεύθυνση χορωδίας στο πανεπιστήμιο του Πέτς στην Ουγγαρία. Παράλληλα ακολούθησε μαθήματα για Τζαζ τραγούδι στη σχολή της Μπόρνεμισσα Μάρια και ήταν τραγουδιστρια στο συγκρότημα No more blues. Στην Κύπρο ακολουθησε σεμινάρια των Jazz Futures (American Embassy workshops) με τον γνωστό Αμερικανό τραγουδιστή Marion cowings και την Yaala Ballin

Ο Γιώργος Μορφίτης, γεννημένος στη Λεμεσό, ξεκινάει τα μαθήματα κλασσικού πιάνου από μόλις 6 ετών. Σπουδάζει jazz στην Σχολή Φίλιππου Νάκα στην Αθήνα και αργότερα στο I.S.A κονσερβατόριο της Κούβας επικεντρώνοντας στην κλασσική σύνθεση, ενορχήστρωση & Jazz/ Latin Performance. Το 2004 εντρυφεί στο είδος του, ολοκληρώνοντας το Β.Α & Μ.Α στο κονσερβατόριο Codarts του Ρότερνταμ.

Ο Ειρηναίος Κουλλουράς γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1965. Από το 1975 μέχρι το 1991 εργάστηκε ως κοντραμπασίστας στην Κύπρο, την Αγγλία και τη Γερμανία. Το 1994 μετέβηκε στις ΗΠΑ για να φοιτήσει στο Berkley College of Music από όπου και απέκτησε BA in Professional Music. Ταυτόχρονα, μαθήτευσε με τους Ron Carter, Charlie Banacos και Ed Barker, συνεργάστηκε με καταξιωμένους μουσικούς όπως τους Ofer Ganor, Amos Hoffman, Avishy Cohen, Christos Rafaelides, Steve Hass, Walter Smith, Asaf Uria, Rea Bar Ness και Bruno Piroth και έπαιξε, τακτικά, με τζαζ συγκροτήματα στη Βοστόνη και τη Νέα Υόρκη.

Ο Στέλιος Ξυδιάς σπούδασε μουσική/τύμπανα Τζαζ στην Ολλανδία, στο πανεπιστήμιο Codarts τουΡοττερνταμ. Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους μουσικούς της Τζάζ Κυπριακής σκηνής , καθώς και με καλλιτέχνες από την διεθνή μουσική σκηνή οπως ο Guthrie Govan, Gilad Atzmon, Damian Erskine. Συμμετείχε σε συναυλίες στην Γερμανία, Πολωνία και Ελλάδα.Η πιο πρόσφατη δουλειά του Στέλιου οπου μπορεί κάποιος να τον ακούσει είναι στη δισκογραφική δουλειά 'Atomic' από το συγκρότημα του Mighty Sugarcane.

 

Calendar

Prev April Next

FRIDAY 26 APRIL

Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ