ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Κι Εγώ;» στο Παραλίμνι

  • 12/05/2024 - 12/05/2024
  • Theatre


Το Θέατρο Δέντρο παρουσιάζει, μία αλλιώτικη παράσταση με ένα αλλιώτικο κείμενο, βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία και μια πραγματική στιγμή, με τίτλο «Κι Εγώ;» του Αχιλλέα Κουκκίδη.

η ιστορία

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον Θανάση, ένα 9χρονο μικρό αγόρι που ζει με τον παππού του, τον οποίο αναγκάζεται να χάσει λόγω ασθένειας. Η ανακοίνωση, η αντιμετώπιση, η φιλία και η διαδικασία ενός παιδιού να βρει την παρουσία μέσα στην απουσία, αποτελεί την κύρια πλοκή του έργου. Το πρωτότυπο αυτό έργο απευθύνεται σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες, ενώ η πλοκή του αναμένεται να ενεργοποιήσει συναισθήματα, να αφυπνήσει συνειδήσεις και να κερδίσει τις καρδιές των θεατών ανεξαρτήτου ηλικίας.

Η Κατερίνα Λούρα, η σκηνοθέτιδα της παράστασης και ο Αχιλλέας Κουκκίδης, συγγραφέας, κλινικός ψυχολόγος, ο οποίος μετά από εκατοντάδες συζητήσεις με παιδιά και ενήλικες, αναλύοντας τις έννοιες ασθένεια, απώλεια και πένθος, αποφάσισαν να φέρουν αυτό το ταμπού της καθημερινότητας επί σκηνής. Έχοντας ως κύρια ανάγκη και έγνοια - η έννοια απώλεια - να μην χρωματιστεί με μελανά χρώματα αλλά να αντιμετωπιστεί και να ενδοβληθεί, η δημιουργική ομάδα σκιαγραφεί το θέμα με δραματουργική αισιοδοξία, τονίζοντας ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, παρόλο που όλα φαίνονται να τελειώνουν, τίποτα μέσα στον άνθρωπο δεν χάνεται παντοτινά.

Πώς βρίσκει αυτό το μικρό αγόρι τον χαμένο γονέα μέσα του, πώς η αλήθεια απελευθερώνει και πώς αντιμετωπίζουν οι γονείς και οι παιδαγωγοί την απώλεια στις συζητήσεις τους;

Αφού η ζωή είναι μια αλυσίδα απωλειών, αφού ο κόσμος χαρακτηρίζεται από το απρόβλεπτο, πώς μαθαίνουμε να χτίζουμε μέσα μας χώρους όπου κατευνάζουμε την απειλή και το τέλος; Πώς συνεχίζουμε τη ζωή μας έχοντας αυτό το δεδομένο ως επίγνωση;

Σε αυτό το έργο, οι πρωταγωνιστές ζούν ένα πραγματικό παράδειγμα αυτής της επούλωσης και της επανασύνδεσης χωρίς να αφήσει κατάλυπο στη σχέση με τη ζωή. Η Κατερίνα Λούρα και οι ηθοποιοί κάνουν μια δραματική βουτιά από την επιφάνεια μιας καθημερινότητας στον Άδη και αναδύονται ξανά σε μια επιφάνεια, όπου πια οι πράξεις και τα συναισθήματα χρωματίζονται με αξία. Σε μια παράσταση κίνησης, ήχου, συναισθημάτων και ωμής αλήθειας, οι θεατές θα ταξιδέψουν μέσα από ένα γαϊτανάκι συναισθημάτων προς την κάθαρση.

Σε μια χώρα που οι σχέσεις με τα παιδιά περιστρέφονται εξώφθαλμα γύρω από τις σχολικές επιδόσεις, το Θέατρο Δέντρο, με την παράσταση αυτή, φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη για συναισθηματική σύνδεση και βαθιά επικοινωνία με τα παιδιά.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Συγγραφέας: Αχιλλέας Κουκκίδης
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Λούρα
Σκηνικά - κοστούμια: Λάκης Γενεθλής
Μουσική σύνθεση: Κυριακή Ιακωβίδου
Κίνηση: Σταυρούλα Κάλφα
Φωτισμοί: Χρίστος Γωγάκης
Οπτική Επικοινωνία | Αφίσα-Τρέιλερ: Κρίτων Δούρις
Βοηθός σκηνοθέτη: Ραφαήλ Θωίδης
Επικοινωνία: Ναταλία Σωτηρίου

Διεύθυνση παραγωγής: Κατερίνα Λούρα - Katerinaloura@yahoo.gr
Παραγωγή: Θέατρο Δέντρο

Επί Σκηνής:
Σταύρος Λούρας, Κατερίνα Λούρα, Κρίστυ Χαραλάμπους, Στέφανος Κασάπης, Νικόλας Κουρουζίδης,

Κυριακή Ιακωβίδου και ο μικρός Μαρτίνος Κυριακίδης

Info
Κυριακή 12 Μαΐου 2024
Δημαρχείο Παραλιμνίου, 11.00
Λεμεσός
Εισιτήρια www.soldouttickets.com.cy
καταστήματα STEPHANIS και στο 99520835

Calendar

Prev May Next

SATURDAY 18 MAY

Δ
 
Τ
 
Τ
Π
Π
Σ
Κ