ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Λήδρα Πάλας: χορεύοντας σε μια γραμμή

Λήδρα Πάλας: χορεύοντας σε μια γραμμή

  • 01/06/2021 - 31/10/2021
  • Events

Η έκθεση Λήδρα Πάλας: χορεύοντας σε μια γραμμή, που διοργανώνεται από το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας και το Κέντρο Αριστείας CYENS, στοχεύει αφενός να παρουσιάσει την ιστορία του εμβληματικού ξενοδοχείου της Λευκωσίας, του Λήδρα Πάλας, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα την ταραχώδη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου, αφετέρου να αναδείξει την κοσμοπολίτικη Λευκωσία και τη νεωτερικότητα στην Κύπρο. Βασικό ρόλο στην έκθεση κατέχουν οι σύγχρονες τεχνολογίες μέσω των οποίων «ζωντανεύουν» η ιστορία και οι χώροι του ξενοδοχείου με πρωτότυπο και διαδραστικό τρόπο. Οι διοργανωτές ευχαριστούν ιδιαίτερα τα ιδρύματα, τους οργανισμούς, τους φορείς, τους ιδιώτες συλλέκτες και εκείνους που εργάστηκαν στο Λήδρα Πάλας για την παραχώρηση φωτογραφιών, αντικειμένων και ποικίλου τεκμηριωτικού υλικού.

Επιμέλεια έκθεσης: Λουκία Λοΐζου Χατζηγαβριήλ, Αντιγόνη Ηρακλείδου, Θεοπίστη Στυλιανού-Λάμπερτ
Γενικός συντονισμός: Δήμητρα Θεοδότου Αναγνωστοπούλου, Μαρία Πατσαλοσαββή

Διοργανωτές: Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο και CYENS Centre of Excellence

Χορηγοί:
- Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη
-Το Κέντρο Αριστείας CYENS έχει λάβει χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα για την Έρευνα και την Καινοτομία Ορίζοντας 2020 της Ε.Ε. βάσει της συμφωνίας επιχορήγησης Νo. 739578. Επίσης, το έργο έχει λάβει χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.
-Υποστηρικτές: Ledra Palace Hotel PLC, ΡΙΚ, Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, Σύνδεσμος Φίλων Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας και Λεβεντείου Πινακοθήκης, Δήμος Λευκωσίας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Χορηγός επικοινωνίας: Η Καθημερινή

Info
Tρίτη 1 Ιουνίου - Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021
Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας,
Αίθουσα Προσωρινών Εκθέσεων
Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Κυρ. 10.00-16.30

Calendar

Prev May Next

SATURDAY 18 MAY

Δ
 
Τ
 
Τ
Π
Π
Σ
Κ