ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λόγια στο στόμα» στο Ριάλτο

  • 04/01/2023 - 05/01/2023
  • Theatre

Η Λίμπι είναι σαρανταέξι. Είναι συγγραφέας. Ήταν συγγραφέας. Η Λίμπι στέκεται στην άκρη του λόφου, πίνει και βλέπει τα φώτα της πόλης να ανάβουν σιγά σιγά. Αναρωτιέται. Πόσο γρήγορα πέφτει ένα σώμα;

Ο Ντέκλαν είναι δεκαεφτά. Κάθεται στην άκρη του λόφου, κοιτάει την πόλη και ζωγραφίζει. Ο Ντέκλαν έρχεται εδώ για να είναι μόνος του. Ζωγραφίζει, για να μην τον πιάννει αυτό το σφίξιμο στο στήθος. Ο Ντέκλαν βλέπει ένα σώμα στην άκρη του λόφου έτοιμο να πέσει. Έιιιιι!

Μια απροσδόκητη συνάντηση. Δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι. Και στο βάθος η πόλη. Η ίδια πόλη που βάζει λουκέτο σε κέντρα κοινωνικής βοήθειας, αλλά γεμίζει τα θέατρα μιλώντας γι’ αυτά.

Ο Ντέκλαν γεννά στη Λίμπι την ανάγκη να γράψει ξανά. Η Λίμπι δίνει στον Ντέκλαν τη δυνατότητα να ελπίζει. Ο Ντέκλαν λέει στη Λίμπι την ιστορία του. Η Λίμπι δίνει φωνή στον Ντέκλαν. Κι αυτό που γίνεται μετά...

Η ομάδα φερέφωνο παρουσιάζει σε πανελλήνια πρώτη, το έργο του βραβευμένου σκωτσέζου συγγραφέα Kieran Hurley, ΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ (MOUTHPIECE) σε σκηνοθεσία Μαρίας Κυριάκου και σε μετάφραση Μάριου Κωνσταντίνου. Στον ρόλο της Λίμπι, η Μέλανη Στέλιου και στον ρόλο του Ντέκλαν, ο Ανδρέας Δανιήλ.

Το έργο, γράφτηκε το 2018, και ανέβηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Traverse στο Εδιμβούργο. Έλαβε διθυραμβικές κριτικές και το 2019 μεταφέρθηκε στο Soho Theatre στο Λονδίνο. 

Συντελεστές παράστασης:
μετάφραση / ΜΑΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
σκηνοθεσία / ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
ηθοποιοί /ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΑΝΙΗΛ - ΜΕΛΑΝΗ ΣΤΕΛΙΟΥ
σκηνικά – κοστούμια / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ
μουσική / ΠΑΝΟΣ ΜΠΑΡΤΖΗΣ
σύμβουλος κίνησης / JULIA BRENDLE
σχεδιασμός φωτισμού / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΕΙΝΑΡΗΣ
σχεδιασμός προβολών / ΑΝΝΑ ΦΩΤΙΑΔΟΥ - ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
βοηθός σκηνοθέτιδας / ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
φωτογραφίες / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΤΣΙΟΣ
σχεδιασμός αφίσας / ΑΝΝΑ ΦΩΤΙΑΔΟΥ
προβολή / ΛΟΥΚΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Η παράσταση είναι κατάλληλη για θεατές άνω των 15 ετών.

Info
Tετάρτη 4- Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023
Θέατρο Ριάλτο, 20.30
Ανδρ. Δρουσιώτη 19 Λεμεσός
Διάρκεια 90’
Εισιτήρια €15/12
E-ticket rialto.interticket.com 
Πληροφορίες 77 77 77 45

Calendar

Prev September Next

SATURDAY 30 SEPTEMBER

Δ
 
Τ
 
Τ
 
Π
 
Π
Σ
Κ