ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Λογιστικός Έλεγχος (ή Ισλανδία, Ένας Μοντέρνος Μύθος)» στο Θέατρο Χώρα

  • 08/12/2022 - 09/12/2022
  • Theatre


Το έργο «Λογιστικός έλεγχος ή Ισλανδία, Ένας Μοντέρνος Μύθος» είναι γραμμένο το 2018 από τον Andrew Westerside και τους Proto-type Theater. Η Proto-type Theatre είναι μια ομάδα διεπιστημονικών/διαθεματικών καλλιτεχνών με επικεφαλής τους Rachel Baynton, Gillian Lees και Andrew Westerside. Έχουν δημιουργήσει πρωτότυπα θεατρικά έργα, τα οποία έχουν παρουσιάσει -εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου- σε ΗΠΑ, Ολλανδία, Ρωσία, Κίνα, Αρμενία, Γαλλία, Ζιμπάμπουε. Κριτικοί έχουν χαρακτηρίσει το έργο τους «συναρπαστική οπτική» (New York Times) και «εγκεφαλικά έξυπνο… χαλαρά λογικό θέατρο» (The Guardian).

Το έργο εξετάζει την παγκόσμια οικονομική κρίση και την σύγχρονη πολιτική, μέσα από την πρόσφατη ιστορία της Ισλανδίας και τις προσπάθειες του ισλανδικού λαού και έθνους να υψώσει την φωνή του και να διαδηλώσει. Το έργο έχει να κάνει με την ανάκτηση των δυνάμεων του ανθρώπου, την ανατροπή ενός κόσμου σχεδιασμένου να μας κρατά υπόδουλους και πώς η συλλογική δύναμη μπορεί να αλλάξει –έστω και με ένα μικρό βήμα κάθε φορά- τον κόσμο μας.
Δύο νέοι δημιουργοί, δύο νέοι πολίτες, με μια κάποια αποστασιοποίηση και χωρίς διδακτισμό ή προπαγάνδα, μοιράζονται ελεύθερα τις σκέψεις τους για την οικονομία και την πολιτική. Μέσα στην διαδρομή αυτή, της κατανόησης του κόσμου στον οποίο ζουν, εισέρχεται και η ιστορία της Εύας από την Ισλανδία, μιας συνομήλικης, μίας εν δυνάμει φίλης, γνωστής, και του παππού της.

Μετάφραση: Φώτης Φωτίου
Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου – Καρσερά
Σκηνικά – Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου
Επιμέλεια Μουσικής: Φώτης Φωτίου
Σχεδιασμός Φωτισμού/Χειρισμός Φως - ’Ηχος: Αντρέας Καρσεράς
Γραφικός Σχεδιασμός: Νικόλ Καρσερά

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Τερέζα Ευριπίδου, Φώτης Φωτίου

Ιnfo
Πέμπτη 8 - Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, 20.30
Θέατρο Χώρα, 20.30 Κυρ.19.00
Κοραή 1 (Πλατεία Αρχιεπισκοπής) Λευκωσία
Κρατήσεις 99544934

Calendar

Prev March Next

TUESDAY 21 MARCH

Δ
 
Τ
 
Τ
Π
Π
Σ
Κ