ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Mahamaya Electronic Devices στο The Warehouse by ITQuarter

Mahamaya Electronic Devices στο The Warehouse by ITQuarter

  • 31/05/2024 - 01/06/2024
  • Theatre

Ο θεατρικός συγγραφέας, νικητής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και ηγετική φυσιογνωμία του κινήματος του Νέου Δράματος, Ivan Vyrypaev, φέρνει δύο έργα στην Κύπρο.

Στο έργο "Mahamaya Ηλεκτρονικές συσκευές" δεν υπάρχουν χαρακτήρες με τη συνήθη έννοια. Στη σκηνή, που μοιάζει με μεγάλη οθόνη, τέσσερις ερμηνευτές κάνουν και απαντούν ερωτήσεις που καλύπτουν όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής: επιστήμη, πολιτική, οικογένεια, ναρκωτικά, σεξ, θρησκεία και πολλά άλλα. Το κοινό, μαζί με τους χαρακτήρες, πηγαίνει στην απάντηση στο κύριο ερώτημα: ποιοι είμαστε πραγματικά?

Το έργο "Ο κόσμος των όμορφων πεταλούδων" βασίζεται σε ποιήματα που έγραψε ο Ivan Vyrypaev μετά τον θάνατο ενός στενού οικογενειακού φίλου. Ο ίδιος ο Ιβάν, μαζί με τη σύζυγό του, την Πολωνή ηθοποιό Karolina Gruszka, διάβασαν τα ποιήματα, μετατρέποντας την παραγωγή σε μια θεραπευτική συνεδρία.
Είναι μια σειρά από συγκινητικά ποιήματα που υπάρχουν στη διασταύρωση της πεζογραφίας, το καθένα από τα οποία χρησιμοποιεί τη μία ή την άλλη γνωστή μορφή, από την κλασική έως την προσευχητική. Τα βασικά θέματα που συζητά ο συγγραφέας είναι η σωτηρία της ψυχής, η εύρεση του αληθινού μονοπατιού, η ικανότητα να βρίσκεται σε επαφή με αγαπημένα πρόσωπα, η θρησκευτική συνείδηση και ο υπαρξιακός φόβος για το αναπόφευκτο. Ωστόσο, παρά την πολυπλοκότητα των ποιητικών μορφών και των θεμάτων που πραγματεύονται, όλα τα ποιήματα διακρίνονται από μια ιδιαίτερη αίσθηση ρυθμού και την ικανότητα να μπαίνουν στο κέντρο της καρδιάς του θεατή.

Info
Παρασκευή 31 Μαΐου -Σάββατο 1 Ιουνίου 2024
The Warehouse by ITQuarter
Παρ. 14.00 Σαββ. 1 Ιουνίου, 19.00
Λεμεσός

Calendar

Prev May Next

THURSDAY 2 MAY

Δ
 
Τ
 
Τ
Π
Π
Σ
Κ