ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Mια ζωή Τζένη» στο Ριάλτο

  • 05/12/2022 - 06/12/2022
  • Theatre

Το πρωτότυπο κείμενο της Μαργαρίτας Αλεξανδράκη, Μια Ζωή Τζένη, είναι ένα θεατρικό έργο το οποίο περιγράφει τη σχέση μιας τράνς γυναίκας με τον ηλικιωμένο πατέρα της. Εμπνευσμένο από το Την Τρίτη Στο Σούπερμάρκετ του Εμμανουέλ Νταρλέί.

Υπόθεση:
Η Τζένη, μια τράνς γυναίκα, επισκέπτεται μια φορά την εβδομάδα, τον ηλικιωμένο πατέρα της, μετά τον θάνατο της μητέρας της. Τον βοηθάει με τις δουλειές του σπιτιού καθώς και για τα ψώνια που χρειάζεται για την υπόλοιπη εβδομάδα. Μέσα από την εβδομαδιαία τους ρουτίνα ξεδιπλώνεται η μεταξύ τους σχέση σε προσωπικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο. Η ανάγκη τους για αποδοχή, για αγάπη, οι ανασφάλειές τους, οι φόβοι τους ζωντανεύουν μέσα από το μυαλό της ηρωίδας.

Σκεπτικό:
Η παράσταση φωτίζει τη διαδρομή της ζωής μιας τρανς γυναίκας, την έλλειψη αποδοχής, και την κοινωνική πίεση που υφίσταται καθώς και τον αγώνα της να αντισταθεί και να διεκδικήσει μια θέση για τον εαυτό της στην κοινωνία. Παράλληλα, σκιαγραφείται η ζωή του πατέρα της, ο οποίος παλεύει με την μοναξιά, και τη νόσο του Αλτσχάιμερ, παραμένοντας ανήμπορος να ισορροπήσει ανάμεσα στην αποδοχή του παιδιού του ή την απόρριψη.

Το έργο αναφέρεται στους περιορισμούς που επιβάλλει μια κοινωνία που θέλει να γνωρίζει αλλά και να κατακρίνει τα πάντα γύρω της. Ο κεντρικός χαρακτήρας του έργου βιώνει τη ντροπή, την ενοχή και έντονα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα, καθώς παλεύει να ανταποκριθεί στις κοινωνικές και οικογενειακές απαιτήσεις, μέσα από ευγένεια ψυχής και ενσυναίσθηση.

Μέγας Χορηγός: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφυπουργείου Πολιτισμού
Χορηγός: Jack & Jones
Xoρηγός Επικοινωνίας: Love FM 100.7
Xoρηγός Φιλοξενίας: Αnnabelle ,Semeli

Περισσότερες Πληροφορίες:
Θεατρική ομάδα : BREATH OF ART
Κείμενο: Μαργαρίτα Αλεξανδράκη
Ερμηνεία: Κώστας Αρζόγλου, Γιάννης Χαρμπάτσης
Σύνθεση Μουσικής - Στίχοι: Γιώργος Χριστοδουλίδης
Πιάνο : Φαίη Ψυχοπαιδοπούλου
Βιολί : Στέφανος Φίλος
Φωνή : Χριστίνα Αργύρη
Κίνηση : Φένια Αποστόλου
Σχεδιασμός φωτισμού / Ήχος: Ευριπίδης Δίκαιος
Σκηνικό / Εικαστική παρέμβαση: Γιάννης Σακέλλης
Σκηνοθεσία: Σπύρος Χαραλάμπου

Η παράσταση έχει λάβει επιχορήγηση από το πρόγραμμα “Πολιτισμός 2021-2025”, Στήριξη Θεατρικής Δημιουργίας και Ανάπτυξης – Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφυπουργείο Πολιτισμού (2022).

Ιnfo
Δευτέρα 5- Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
Θέατρο Ριάλτο, 20.30
Ανδρ. Δρουσιώτη 19 Πλ. Ηρώων Λεμεσός
Εισιτήρια €12/ €15
Προπώληση Rialto Tickets

Calendar

Prev March Next

FRIDAY 29 MARCH

Δ
 
Τ
 
Τ
 
Π
 
Π
Σ
Κ