ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μήδεια του Ευριπίδη στο Σκαλί

  • 21/07/2021 - 22/07/2021
  • Theatre

Η αριστουργηματική τραγωδία, Μήδεια του Ευριπίδη, που πραγματεύεται την τελευταία πράξη της παθιασμένης σχέση του Ιάσονα και της Μήδειας, αποτελεί την κυπριακή παραγωγή της φετινής διοργάνωσης σε σκηνοθεσία Αλίκης Δανέζη Knutsen. Επτά γυναίκες ηθοποιοί, σε ένα ιδιαίτερο σκηνικό χώρο με όχημα το λόγο και τον ήχο, ανασύρουν κι ανασυνθέτουν τις σκοτεινές και αγριεμένες μορφές της ευριπίδειας τραγωδίας.

Η βάρβαρη, η ξένη, η μάγισσα, η γυναίκα. Πρόσωπο πολυδιάστατο με ανεξέλεγκτα συναισθήματα, χαρακτήρας σύνθετος και συναρπαστικός, η Μήδεια παλεύει ανάμεσα στον έρωτα, στα μητρικά αισθήματα, στην προδοσία, στον παραλογισμό και την εκδικητική μανία.

Η Μήδεια αποτελεί μια τραγωδία πάθους, σύγκρουσης της λογικής με το άλογο στοιχείο της ύπαρξης, όπου ο Ευριπίδης ανατέμνει περίτεχνα τον ανθρώπινο ψυχισμό και αποκωδικοποιεί τις αντιδράσεις των ηρώων, όταν αυτοί φτάνουν σε οριακές καταστάσεις.

▪ Με αγγλικούς υπέρτιτλους

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Αλίκη Δανέζη Knutsen
Βοηθός σκηνοθέτη: Στράτος Νταλαμάγκος
Σκηνικά: Νατάσα Χρυσαφίνη
Κοστούμια: Ανδρέας Αντωνίου
Σχεδιασμός φωτισμού: Αλίκη Δανέζη Knutsen
Μουσική: Στέφανος Σκουλικάρης, Νίκος Πατεράκης
Κίνηση: Παναγιώτης Τοφή
Οργάνωση παραγωγής: Στέφανη Πολυκάρπου

Διανομή:

Στέλα Φυρογένη (Μήδεια), Έλενα Καλλινίκου / Άντρια Ζένιου (Ιάσονας), Άννη Χούρη (Τροφός), Ήβη Νικολαΐδου (Παιδαγωγός), Άντρια Ζένιου (Κρέων), Πολυξένη Σάββα (Αιγαίας), Αντωνία Χαραλάμπους (Αγγελιοφόρος)

Ιnfo
Τετάρτη 21 - Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021
Σκαλί Αγλατζιάς 21,00
Αγ. Γεωργίου 15 Λευκωσία
Eισιτήρια €12/ €8 / €45 (ενιαίο)
Προπώληση soldoutticketbox

Calendar

Prev September Next

MONDAY 25 SEPTEMBER

Δ
 
Τ
 
Τ
 
Π
 
Π
Σ
Κ