ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
«Μουσική για το θέατρο» στο Μαρκίδειο

«Μουσική για το θέατρο» στο Μαρκίδειο

  • 09/10/2020 - 09/10/2020
  • Music

Ταξιδέψτε παρέα με τις μελωδίες στο Θέατρο Παλλάς και Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, σε ξεχωριστές διασκευές έργων Domenico Scarlatti και Felix Mendelssohn και το «Μουσική για το θέατρο» του Aaron Copland! 

Ο εξάρχων της Σ.Ο.Κ. Wolfgang Schroeder θα διευθύνει από τη θέση του το συναρπαστικό αυτό πρόγραμμα.

Ο σύγχρονος Βρετανός συνθέτης John Woolrich δημιούργησε μία υπέροχη εκδοχή για ορχήστρα δωματίου επιλεγμένων σονάτων του Domenico Scarlatti. Σύμφωνα με τον ίδιο αυτές οι εκδοχές τριών σονάτων για πληκτροφόρο του Scarlatti (έγραψε 555 συνολικά) δεν είναι απλά ενορχηστρώσεις, παρόλο που ως επί το πλείστον δεν έχει αλλάξει το κείμενο του Scarlatti. Σκοπός των όποιων «επεμβάσεων» έχει κάνει είναι να υπογραμμίσουν τον πνευματώδη (και παράξενο) χαρακτήρα της μουσικής του Scarlatti.

Ο Mendelssohn συνέθεσε την Εισαγωγή για το θεατρικό Όνειρο Θερινής Νυκτός το 1826, στη τρυφερή ηλικία των 17 ετών, αρχικά για δύο πιάνα. Η Εισαγωγή, την οποία ακολούθως ενορχήστρωσε εμπεριέχει μουσικές αναφορές σε χαρακτήρες και γεγονότα που διαδραματίζονται στο θεατρικό και αναπαριστά τον νεραïδόκοσμο με θαυμαστό τρόπο. Το έργο θα ακούσετε στη διασκευή για σύνολο έντεκα μουσικών του David Matthews η οποία πρωτοπαίχτηκε από το Nash Ensemble τον Μάρτιο του 2016.

Το έργο του Aaron Copland Μουσική για το Θέατρο ενσωματώνει τους γεμάτους ενέργεια ρυθμούς και τις χαρακτηριστικές μελωδίες της τζαζ της δεκαετίας του 1920. Δεν γράφτηκε με κάποιο θεατρικό στο μυαλό όπως θα υπέθετε κανείς. Όπως μας εξηγεί ο Copland, «η μουσική έμοιαζε να παραπέμπει σε θεατρική ατμόσφαιρα, κι έτσι αφού ανέπτυξα την ιδέα σε πέντε σύντομα μέρη, επέλεξα αυτό τον τίτλο.»

Ο εξάρχων της Σ.Ο.Κ. Wolfgang Schroeder θα διευθύνει από τη θέση του το συναρπαστικό αυτό πρόγραμμα.

D. Scarlatti: Σονάτες, σετ 2 (διασκ. J. Woolrich)
F. Mendelssohn: Όνειρο Θερινής Νυκτός: Εισαγωγή (διασκ. D. Matthews)
A. Copland: Μουσική για το Θέατρο

Διεύθυνση-Εξάρχων: Wolfgang Schroeder

Info
Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020
Μαρκίδειο, 20.30
Ανδρέα Γερούδη 27 Πάφος
Εισιτήρια €12, €7, €5
Προπώληση 26222286
www.cyso.org.cy 
Πληροφορίες https://bit.ly/34oJbGq 

Calendar

Prev April Next

SUNDAY 14 APRIL

Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ