ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ο Γάμος» στο Wherehaus 612

  • 18/03/2023 - 19/03/2023
  • Theatre

Η Θεατρική Ομάδα POINT TO παρουσιάζει το εμβληματικό έργο του Μάριου Ποντίκα Ο ΓΑΜΟΣ σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κολοκοτρώνη, στο θέατρο Wherehaus 612 στη Λευκωσία.

Το έργο του Μάριου Ποντίκα Ο Γάμος αποτελεί ένα απο τα σπουδαιότερα κείμενα της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας. Είναι μια γροθιά στο στομάχι για οποιονδήποτε συντηρεί με αδιαφορία και ανοχή την κουλτούρα του βιασμού. Ο συγγραφέας αφαιρεί τα προσωπεία από την οικογένεια, την κοινωνία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τη δικαιοσύνη, αφήνοντας εκτεθειμένα τα πραγματικά πρόσωπα που κρύβονται κάτω από τις μάσκες. Πρόσωπα τόσο άσχημα που είναι πολύ δύσκολο να τα κοιτάζεις.Το έργο πιο σύγχρονο από ποτέ, σκληρό με μια ωμή ειλικρίνεια, σκιαγραφεί τα πατριαρχικά πρότυπα και στερεότυπα και την κοινωνική σύμπλεξη του σεξισμού, του μισογυνισμού, της τοξικής αρρενωπότητας, που μετατοπίζουν το βάρος της ενοχής από το θύτη στο θύμα. Το θύμα εξευτελίζεται, στιγματίζεται, και εγκληματικοποίηται.
Υπόθεση: Η μικρότερη κόρη μιας φτωχής οικογένειας, η Αφέντρα βιάζεται. Η οικογένεια της, η συντηρητική κλειστή κοινωνία και η δικαιοσύνη, την καταδικάζουν σε νέους ανελέητους ψυχολογικούς και λεκτικούς βιασμούς που την οδηγούν στην αυτοκτονία για να γλυτώσει. Όταν αποτυγχάνει να πεθάνει την αναγκάζουν να παντρευτεί τον βιαστή της για να ξεπλύνει την ντροπή.

Ο Μάριος Ποντίκας ουρλιάζει ένα «κατηγορώ» μέσα από το βουβό στόμα της Αφέντρας. Η σιωπή της λειτουργεί σαν καταλύτης, ώστε χωρίς την συμμετοχή της να αποκαλυφθεί η ωμή αλήθεια. Τοποθετεί έναν καθρέφτη μπροστά μας που αντικατοπτρίζει τους φόβους, τον συντηρητισμό και την ανοχή μας.

Τι φορούσε όταν την βίασαν; Τι γύρευε τέτοια ώρα έξω; Ποσό είχε πιει; Ε καλά! Το ήθελε λιγάκι!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κολοκοτρώνης
Σκηνογραφία, Ενδυματολογία: Ευαγγελία Ονουφρίου
Μουσική επιμέλεια: Χρίστος Καραγιάννης
Σχεδιασμός φωτισμού: Νικόλας Αρκαδίου
Κίνηση: Μαρί Τσαγικιάν Ιωάννου
Φωτογραφικό υλικό, Βίντεο: Ντέμη Εγγλέζου
Μακιγιάζ: Άντρη Τσελεπή
Προώθηση: Χρυστάλλα Καιάφα Αντωνίου

ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
Κώστας Κωνσταντίνου, Παντελής Παπακωνσταντίνου, Εύα Μιλτιάδου, Ευαγγελία Ονουφρίου, Κατερίνα Κυριάκου, Χάρης Λάμπρου, Νικόλας Δημητρίου.

Info
Σάββατο 18- Κυριακή 19 Μαρτίου 2023
Wherehaus612, 20.30
Μιχαήλ Κουσουλίδη 5, Παλλουριώτισσα
Κρατήσεις 99122552, 96160400

Calendar

Prev March Next

TUESDAY 28 MARCH

Δ
 
Τ
 
Τ
Π
Π
Σ
Κ