ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ο Ήλιος της Αυκής» Cyprus Rialto World Music Festival

  • 06/07/2021 - 06/07/2021
  • Music

Με την συναυλία Ο Ήλιος της Αυκής αρχίζει το 16ο Cyprus Rialto World Music Festival, την Τρίτη 6 Ιουλίου στο Ριάλτο Open Air. Στη συναυλία θα παρουσιαστεί το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ του συνθέτη Βασίλη Φιλίππου, εμπνευσμένο από μουσικές παραδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου, που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2021.

Θα παρουσιαστούν εννιά συνθέσεις στις οποίες η κυπριακή διάλεκτος έχει σημαντικό ρόλο αφού δίνει νόημα στον ήχο αλλά και επηρεάζει άμεσα την έκφραση του. Η μουσική του άλμπουμ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με τον όρο ‘Σύγχρονη Tροπική Mουσική’, ο οποίος αναφέρεται στη σχέση και την άμεση σύνδεση αρχαίων ‘τρόπων’, μουσικών δηλαδή δρόμων αλλά και ρυθμών, με γεωγραφικό ενδιαφέρον την ευρύτερη Μέση Ανατολή. Ο δίσκος έχει ήδη αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές από το Songlines και fRoots μεταξύ άλλων.

Μουσικοί - Βασίλης Φιλίππου: φωνή, κρουστά, Μιχάλης Κουλουμής: βιολί, βιόλα
Γιάννης Κουτής: ούτι, κιθάρα, Meir Gassenbauer: νέυ, Μάριος Μενελάου: κοντραμπάσο

Το σύνολο δημιουργήθηκε αρχικά για την ηχογράφηση του δίσκου 'Ο Ήλιος της Αυκής'. Όλοι οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν έχουν μελετήσει τη μουσική της Ανατολικής Μεσογείου, έχουν ασχοληθεί με την σύνθεση και έχουν λάβει μέρος σε ηχογραφήσεις. Πέραν από την ηχογράφηση του δίσκου, το σχήμα παρουσίασε μερικές από τις συνθέσεις στο 6ο Cyprus Jazz and World music showcase τον Νοέμβριο του 2019, ενώ τώρα προγραμματίζονται συναυλίες - παρουσιάσεις του δίσκου πρώτα στην Κύπρο και έπειτα σε Ελλάδα, Αγγλία και Ολλανδία.

Σε αισθητικό επίπεδο, πέραν από την χρήση του λόγου, η μουσική δημιουργία στο μουσικό σύνολο γίνεται με ένα ιδιωματικό τρόπο προσέγγισης όσον αφορά τη σύνθεση και εκτέλεση, τόσο στα δομικά της υλικά (κλίμακες, ρυθμοί, φόρμες κομματιών) όσο και στις εκφραστικές της ιδιαιτερότητες (μελωδική φρασιολογία, αυτοσχεδιασμός).

Για τον συνθέτη, ο ήλιος της αυγής είναι μια συνεχής υπενθύμιση για ζωή και αναζήτηση, η ένωση και επικοινωνία με τις αρχέτυπες αισθήσεις του ανθρώπου.

Χορηγοί: Κυπριακή Δημοκρατία, ΟΠΑΠ, ΣΕΚ, Medochemie, Fameline Holding Group, Trust Insurance Cyprus, VNK Capital, EFG Private Banking, KPMG
Τεχνική Υποστήριξη: Event Pro
Χορηγοί Επικοινωνίας: Η Καθημερινή, ΡΙΚ, Κανάλι 6
EFFE label 2019 -2021 Ι Μέλος του Forum of Worldwide Music Festivals.

Info
Τρίτη 6 Ιουλίου
Πάρκινγκ ΣΕΚ (πίσω από Ριάλτο), 21.00
Εισιτήρια: € 5 (Ελεύθερη είσοδος για μουσικούς, μαθητές & φοιτητές /
Απαραίτητη η προεξασφάλιση θέσεων)
Πληροφορίες 77777745
www.rialto.com.cy , Rialto App

Calendar

Prev June Next

THURSDAY 20 JUNE

Δ
 
Τ
 
Τ
 
Π
 
Π
 
Σ
Κ

Similar