ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
«Ο Πάπας» στο θέατρο Δέντρο

«Ο Πάπας» στο θέατρο Δέντρο

  • 30/09/2020 - 01/10/2020
  • Theatre

Σε καιρό κρίσης, ακολουθούμε τους κανόνες ή το ένστικτό μας;

Πριν επτά χρόνια ο Πάπας Βενέδικτος 16ος εξέπληξε τον κόσμο με την παραίτησή του – ο πρώτος Πάπας σε 700 χρόνια που έπραξε έτσι. Τι ώθησε αυτό τον αρχισυντηρητικό να σπάσει την ιερά παράδοση και να παραχωρήσει το δρόμο στον Καρδινάλιο Μπεργκόλιο – κάποτε φρουρός σε κλαμπ ταγκό, ποδοσφαιρόφιλος και ένας λαϊκός αναμορφωτής – για να γίνει ο Πάπας Φραγκίσκος, ένας από τους ισχυρότερους άνδρες στη γη.

Μια συναρπαστική, ακόμα και κωμική ιστορία δύο πολύ διαφορετικών ανδρών, οι οποίοι παλεύουν με το πολύπλοκο παρελθόν τους και το αβέβαιο μέλλον τους. Από την ενηλικίωσή τους κάτω από τις δικτατορίες της Γερμανίας και της Αργεντινής μέχρι το σκάνδαλο περί σεξουαλικής κακοποίησης στον κλήρο, «Ο Πάπας» ρίχνει φως σε έναν από τους πιο μυστικοπαθείς θεσμούς. Θέτει ένα διαχρονικό ερώτημα: σε καιρό κρίσης, ακολουθούμε τους κανόνες ή το ένστικτό μας;

Το έργο του προτεινόμενου για τέσσερα Όσκαρ Anthony McCarten μετέφρασε και σκηνοθετεί ο Ανδρέας Αραούζος, με σκηνικά και κοστούμια του Λάκη Γενεθλή, μουσική του Γιώργου Κολιά και φωτισμούς του Βασίλη Πετεινάρη. Τους δύο «παπικούς πόλους» υποδύονται οι Βαρνάβας Κυριαζής και Φώτης Αποστολίδης ενώ τις καλόγριες στο πλευρό του καθενός η Στέλα Φυρογένη και η Νιόβη Χαραλάμπους. Μαζί τους ο Εύρος Βασιλείου.

Info
Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου- Πέμπτη 1 Οκτώβρη 2020
Θέατρο Δέντρο, 20.30
Ενότητος 44
Παλουριώτισσα, Λευκωσία
Προπώληση tickethour.com.cy (7777 7040) ACS Courier

Calendar

Prev March Next

THURSDAY 28 MARCH

Δ
 
Τ
 
Τ
 
Π
 
Π
Σ
Κ