ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ο ψεύτης βοσκός» στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου

  • 20/05/2023 - 20/05/2023
  • Theatre

«Ο ψεύτης βοσκός», ο αγαπημένος μύθος του Αισώπου, σε διασκευή Ειρήνης Σταματίου και σκηνοθεσία της ιδίας και του Μπάμπη Κλαλιώτη περιοδεύει στην Κύπρο για δύο μοναδικές παραστάσεις.

Ο Αίσωπος, ο πιο γνωστός μυθοποιός της αρχαιότητας, διαχρονικός μέχρι σήμερα, μέσα από τις ιστορίες του αφηγείται διδάγματα ζωής με φόντο τις ανθρώπινες αξίες. Η προφορικότητα των μύθων του διατηρεί τη ζωντάνια του λόγου του, αφήνοντας αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών μέσα στους αιώνες.

Ήρωες πραγματικοί και φανταστικοί, τραγουδούν, χορεύουν, παίζουν μουσική και αναβιώνουν τον υπέροχο μύθο του Αισώπου, που λάτρεψαν μικροί και μεγάλοι.

Η βοσκοπούλα με την όμορφη φωνή και το γάργαρο γέλιο, η φουρνάρισσα με τις λαχταριστές μελένιες πίτες, ο τσαγκάρης, ο αυστηρός και.. λίγο λαίμαργος Δήμαρχος εμφανίζονται επί σκηνής για να μας διηγηθούν την ιστορία τους και πρώτος απ’ όλους ο μικρός ψεύτης βοσκός!

Ο σκανταλιάρης βοσκός βαριέται και σκαρώνει μια σειρά από φάρσες εις βάρος των συγχωριανών του. Κι ενώ στην αρχή όλα πάνε όπως επιθυμεί, πού τον οδηγούν οι φάρσες του;
Με πολύ γέλιο, χορό, τραγούδι και ζωντανή μουσική, μικροί και μεγάλοι διασκεδάζουν συμμετέχοντας στα παθήματα του ήρωα παίρνοντας σπουδαία μαθήματα ζωής.

Η ταυτότητα της παράστασης
«Ο ψεύτης βοσκός»
Μύθος του Αισώπου
Για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών
Διάρκεια: 70’

Συντελεστές:
Θεατρική διασκευή: Ειρήνη Σταματίου
Σκηνοθεσία: Μπάμπης Κλαλιώτης, Ειρήνη Σταματίου
Σκηνικά-Κοστούμια: Μάγδα Καλέμη
Μουσική: Αλίκη Ζωγράφου
Κινησιολογία: Φιλίππα Κουτούπα
Φωτισμοί: Μπάμπης Κλαλιώτης
Δημόσιες σχέσεις – Επικοινωνία: Ράνια Παπαδοπούλου
Παραγωγή: Ερωφίλη ΑΜΚΕ

Ερμηνεύουν οι:
Αλίκη Ζωγράφου, Παναγιώτης Δαβιδόπουλος, Φιλίππα Κουτούπα, Κώστας Πασπάλης

Ιnfo
Σάββατο 20 Μαΐου 2023
Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, 16.00
Στροβόλου 100 Λευκωσία
Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com 

Calendar

Prev March Next

THURSDAY 28 MARCH

Δ
 
Τ
 
Τ
 
Π
 
Π
Σ
Κ