ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ο Θείος Βάνιας» στο θέατρο Διόνυσος

  • 15/12/2023 - 17/12/2023
  • Theatre

Tο κλασικό αριστούργημα του Άντον Τσέχωφ «Ο Θείος Βάνιας», ανεβαίνει στο θέατρο Διόνυσος σε σκηνοθεσία Αύρας Σιδηροπούλου.

«Όταν δεν υπάρχει πραγματική ζωή, οι άνθρωποι ζουν με ψευδαισθήσεις. Τέλος πάντων, είναι καλύτερα απ’ το τίποτα.»

Κλασικό αριστούργημα της Ρωσικής δραματουργίας και οικουμενικό κτήμα της παγκόσμιας λογοτεχνικής κληρονομιάς, ο Θείος Βάνιας του Τσέχωφ είναι μία συγκλονιστική αποτύπωση της ανθρώπινης μοίρας – πέρα από τον τόπο και τον χρόνο -- που καταργεί γεωγραφικούς και πολιτισμικούς περιορισμούς. Η παραγωγή του Θεάτρου Διόνυσος, επανασυστήνοντας το έργο στο Κυπριακό κοινό μετά από είκοσι πέντε ολόκληρα χρόνια, φέρνει τον Βάνια πιο κοντά στο σήμερα από ποτέ, και με χιούμορ και ευαισθησία μας παρουσιάζει έναν «αντι-ήρωα του καιρoύ μας».

Η παράσταση του Θείου Βάνια σμίγει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον των ανθρώπων και των θεατρικών παραδόσεων, το κωμικό και το δραματικό και απευθύνει ένα προφητικό μήνυμα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Μέσα από μία ιδιαίτερη παραστασιακή φόρμα, η καινοτόμα παραγωγή, φτιαγμένη από μία ομάδα εξαιρετικών καλλιτεχνών, διερευνά τα όρια που οι ίδιοι θέτουμε στον εαυτό μας, τις επιθυμίες και τις αδυναμίες μας, που συγχωνεύονται σε ένα εκκρεμές υπαρξιακής πάλης.

Για τον Τσέχωφ, δεν υπάρχουν σπουδαίοι ήρωες ή συγκλονιστικά εξωτερικά γεγονότα. Σκοπός της τέχνης είναι η απεικόνιση της άνευ όρων αλήθειας και η επιδίωξή της. Σε μια εποχή ακραίας βίας, κυνισμού και απαξίωσης, και σε μια μικρή κοινωνία όπου η υποκρισία εξακολουθεί να δεσμεύει την ψυχή των ανθρώπων αλλά και την ταυτότητα του δημόσιου βίου, ο Θείος Βάνιας μας προσφέρει ένα καταφύγιο ανθρωπιάς και ένα βαθιά οικολογικό όραμα ζωής.

Συντελεστές:
Κείμενο: Άντον Τσέχωφ
Μετάφραση: Χρύσα Προκοπάκη
Σκηνοθεσία: Αύρα Σιδηροπούλου
Σκηνικά/Κοστούμια: Μαρίζα Παρτζίλη
Φωτισμοί: Αλεξάντερ Γιότοβιτς
Μουσική: Βάνιας Απέργηs
Βίντεο Artist: Άρτεμις Τζάβρα
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Χατζηστυλλή
Ερευνητική συνεργάτης: Μαρία Πισιήλη
Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης οι Ηθοποιοί: Πατρίτσια Πεττεμερίδου, Σίμος Τσιάκκας, Βασίλης Μιχαήλ, Μανώλης Μιχαηλίδης, Γιώργος Αναγιωτός, Μυρσίνη Χριστοδούλου, Έλενα Δημητρίου, Έλενα Χριστοφή.

Καλλιτεχνική διεύθυνση Θεάτρου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ»: Χρήστος Γιάγκου

Info
Παρασκευή 15- Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023
Θέατρο Διόνυσος, 20.30 (Κυρ. 18.30)
Διαγόρου 29, Λευκωσία
Εισιτήρια €15/ €12
Προπώληση Soldouttickets
Πληροφορίες 22818999& 99621845

Calendar

Prev April Next

WEDNESDAY 17 APRIL

Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ