ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 Οι «Άνθρωποι της Φανερωμένης» - Faneromeni21

Οι «Άνθρωποι της Φανερωμένης» - Faneromeni21

  • 02/09/2021 - 02/09/2021
  • Theatre

Θεατρικό έργο με αφηγήσεις

Η ερευνητική ομάδα People of Cyprus και η ομάδα Γιασεμίν ανεβάζουν τη θεατρική παράσταση «Άνθρωποι της Φανερωμένης», δίνοντας φωνή στο «οικοσύστημα» της εντός των τειχών πόλης της Λευκωσίας και στους ανθρώπους της, που έχουν γράψει χιλιάδες χιλιόμετρα πτήσης στους ουρανούς της ζωής, της βιοπάλης, της κοινότητας, της εργασίας.

Ταξιδεύοντας νοητά από το αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου απευθείας στις ζωές και τις μνήμες των ανθρώπων της Φανερωμένης, οι ηθοποιοί Αντρέας Κούτσουμπας, Δέσποινα Χρυσάνθου, Ραφαέλλα Καβάζη και Mohammed Awwad, υπό τη ζωντανή μουσική του Βασίλη Φιλίππου και την καλλιτεχνική – σκηνοθετική επιμέλεια της Ναταλίας Παναγιώτου συνομιλούν μεταξύ τους με διάλογο, με μονόλογο, με σιωπή, με μουσική και μεταφέρουν στη σκηνή τις αληθινές ιστορίες της γειτονιάς για να προβληματίσουν, να διασκεδάσουν, να ενημερώσουν. Την χαρτογράφηση/έρευνα μέσα από συνεντεύξεις των ανθρώπων της περιοχής αναλαμβάνει η ομάδα People of Cyprus με την Ιλιάνα Κουλαφέτη και τον Χρήστο Μιχάλαρο. Με αυτό τον τρόπο οι θεατές «περπατούν» στους δρόμους της πόλης και γνωρίζουν προσωπικότητες που πέρασαν απαρατήρητες για χρόνια, ιστορίες που παρέμειναν σκονισμένες στο συρτάρι της μνήμης αλλά και άλλες τόσες που συνάντησαν στον δρόμο τους και είχαν την περιέργεια να μάθουν περισσότερα.

Μια παράσταση που συνδυάζει θέατρο, βίντεο και ζωντανή μουσική έτσι ώστε να μπούμε στο νόημα και να αντιληφθούμε τη γειτονιά της Φανερωμένης ως αυτό που πραγματικά είναι με τα όνειρα, τις απογοητεύσεις, τις επιθυμίες, τις ιστορίες και τον κόσμο που την περιβάλλει. Τη ζωή του νησιού με όλα του τα πολυπολιτισμικά χαρακτηριστικά με φωνές που Δύσην ως Ανατολή.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο θέατρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni21.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Έρευνα-Καταγραφή σε βίντεο: Ιλιάνα Κουλαφέτη & Χρήστος Μιχάλαρος

Καλλιτεχνική και σκηνοθετική επιμέλεια-Δραματοποίηση: Ναταλία Παναγιώτου

Επεξεργασία κειμένου: Ναταλία Παναγιώτου, Ιλιάνα Κουλαφέτη, Χρήστος Μιχάλαρος

Ηθοποιοί: Αντρέας Κούτσουμπας, Δέσποινα Χρυσάνθου, Ραφαέλλα Καβάζη, Mohammed Awwad

Μουσική: Βασίλης Φιλίππου

Διάρκεια: 70 λεπτά

Info
Πέμπτη 2 Σπεπτεμβρίου 2021
Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, 21.00
Φανερωμένης 86-90 Λευκωσία
Είσοδος Ελεύθερη

 

Calendar

Prev May Next

SATURDAY 25 MAY

Δ
 
Τ
 
Τ
Π
Π
Σ
Κ