ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ονειρόπολις» στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης - ΣΠΕΛ

  • 18/12/2021 - 30/04/2022
  • Events

Η έκθεση «Ονειρόπολις», που ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης - ΣΠΕΛ, συνεχίζεται μέχρι και τις 30 Απριλίου 2022, οπότε αν δεν την έχεις επισκεφτεί ακόμα (με τα παιδιά σου), μάλλον ήρθε ο καιρός να το κάνεις.

Πρόκειται στην ουσία για ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο του παιγνιδιού, μέσα από τις σπάνιες συλλογές του Ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α. (Σύνδεσμος Οργανωμένων Φιλολογικών και Ιστορικών Αρχείων), μια συλλογή που έχει πιστοποιηθεί από διεθνείς οίκους δημοπρασιών ως μία από τις σημαντικότερες συλλογές του είδους της στον κόσμο.

Τα παιχνίδια είναι αναμφίβολα ένας καθρέφτης της κοινωνίας στην οποία ζούμε. Μέσα από αυτά μπορούμε να διδαχθούμε την ιστορία διαφορετικών πολιτισμών, ενώ αποτελούν ένα χρήσιμο εκπαιδευτικό εργαλείο για την εκμάθηση των πρώτων μας γνώσεων στην αριθμητική και την ανάγνωση, ή την αναγνώριση των σχημάτων και χρωμάτων. Ωστόσο, η ίδια παιδαγωγική ιδιότητα του παιχνιδιού έχει χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς και ως εργαλείο προπαγάνδας και χειραγώγησης από ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Η έκθεση ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΙΣ υπόσχεται ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο των παιχνιδιών, μέσα από σπάνια εκθέματα, διαδραστικά εκπαιδευτικά προγράμματα, χρώματα, σχέδια, κατασκευές και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Σε κάθε ένα από τα τέσσερα επίπεδα του εκθεσιακού χώρου της ΣΠΕΛ, παρουσιάζονται διαφορετικές κατηγορίες παιχνιδιών, όπως τρένα, αεροπλάνα, κούκλες, αρκουδάκια, μηχανικά και τσίγκινα παιχνίδια, παιχνίδια κατασκευών, θέατρο σκιών, διαστημικά και τηλεοπτικά παιχνίδια κ.α. Ένα από τα πολύτιμα αυτά εκθέματα, το μοναδικό γλυπτό από ανακυκλωμένα παιχνίδια Schoolboy - Μαθητής, του Βαγγέλη Λιουδάκη, καλωσορίζει το κοινό στην υποδοχή.

Η έκθεση αποτελεί την μεγαλύτερης κλίμακας παρουσίαση ιστορικού παιγνιδιού στην Κύπρο μέχρι σήμερα και απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Η συναρπαστική αυτή περιήγηση θα καλλιεργήσει την φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών και των εφήβων, διεγείροντας την περιέργειά τους και θα προσκαλέσει τους μεγαλύτερους σε ένα ταξίδι στην παιδικότητά τους, αναπολώντας παιχνίδια εποχής και συνάμα εξερευνώντας τα από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Η έκθεση ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΙΣ θα πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις όπως εργαστήρια, ξεναγήσεις και παρουσιάσεις, ενώ θα συνοδεύεται από ειδική έκδοση. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί.

Η διοργάνωση αποτελεί μια συνεργασία του Ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α. με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας – Πολιτιστικές Υπηρεσίες και το Μουσείο Παιγνιδιού Αραδίππου.

Info
Μέχρι 30 Απριλίου 2022
Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης - ΣΠΕΛ
Αμμοχώστου 73, 1016 Λευκωσία
Τρ.- Παρ. 11.00-18.00, Σάββατο 11.00-19.00 (κλειστή τις Δημόσιες αργίες)
Πληροφορίες 22479600 Facebook/Instagram: spelstategallery

Calendar

Prev September Next

THURSDAY 29 SEPTEMBER

Δ
 
Τ
 
Τ
 
Π
Π
Σ
Κ