ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Paper στην Isnotgallery

Paper στην Isnotgallery

  • 17/11/2021 - 04/12/2021
  • Events


H isnotgallery παρουσιάζει την ομαδική έκθεση Paper.
Συμμετέχουν: Μαρίνα Γεραλή, Άντρος Ευσταθίου, Γιάννης Κοφτερός, Μαρία Κοφτερού, Χαριτίνη Κυριάκου, Άγγελος Μακρίδης, Ανθή Πάφιου, Αρσάκ Σαρκισσιάν, Στέφανο Μπονάτσι, Τατιάνα Φεραχιάν, Σιμώνη Φιλίππου.

Επιμέλεια: Άντρος Ευσταθίου, Μαρία Κοφτερού.

Το υλικό το οποίο βγαίνει σε λεπτά φύλλα, φτιάχνεται από πολτό φυτών και άλλων ινωδών ουσιών και χρησιμοποιείται για ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών όπως το γράψιμο, το σχέδιο, το τύπωμα, το τύλιγμα των φαρμάκων, είναι στενά συνυφασμένο με την διάδοση της γνώσης και την καλλιτεχνική δημιουργία. Τα μυστικά κατασκευής του ξέφυγαν από τα όρια της Κίνας και ταξίδεψαν στους Δρόμους του Μεταξιού μαζί με άλλες ιδέες και τεκμήρια πολιτιστικής ανταλλαγής για να γίνει η κυρίαρχη τεχνολογία επικοινωνίας και καταγραφής των παρατηρήσεων του ανθρώπου. Συχνά λευκό σε χρώμα, εξακολουθεί να αποτελεί την επιφάνεια πάνω στην οποία άνθρωποι ανά τον κόσμο δίνουν υπόσταση στις σκέψεις τους προσπαθώντας να ερμηνεύσουν τον χαοτικό κόσμο που τους περιβάλει.

Στο α πλαίσιο της καλλιτεχνικής δημιουργίας η χρήση του χαρτιού συνδέεται με την αίσθηση του υλικού που συντροφεύει τον δημιουργό, θεατή ή αναγνώστη. Σε σχέση με την χρήση της οθόνης το χαρτί έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα του άγχους και ότι οι αναγνώστες συγκεντρώνονται καλύτερα πάνω από ένα βιβλίο παρά μπροστά από ένα υπολογιστή. Με την κυριαρχία της οθόνης στην σημερινή ψηφιακή εποχή, το χαρτί αποκτά καινούργια σημασία.

Η πρόσφατη αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για έργα πάνω σε χαρτί και η νοσταλγία για το βιβλίο υφίστανται λόγω των αρετών του χαρτιού σε σχέση με την οθόνη αλλά και λόγω της συμβολικής διάστασης του σαν πολιτιστικό προϊόν. Αυτή η έκθεση αποτελεί μια εποπτεία του χαρτιού ως μια από τις βασικές ύλες για την δημιουργική έκφραση μέσα από διαφορετικές εικαστικές προσεγγίσεις. Από την πρακτική του σχεδίου ως ένα τρόπο του καλλιτέχνη να θέσει ερωτήματα ταυτότητας, μνήμης και χώρου, την τέχνη του βιβλίου ως την εξερεύνηση των επικοινωνιακών προεκτάσεων του μέσου και την γλυπτική με χαρτί ως πειραματισμό με την φόρμα και τις συμβάσεις που συνδέονται με το υλικό, στην φωτογραφία και την χαρακτική ως μέθοδοι αποτυπώσεων του φευγαλέου κόσμου.

Ιnfo
Εγκαίνια Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021
Is Not Gallery, 19.00
Οδυσσέως 11, 1017, Παλιά Λευκωσία
Διάρκεια έκθεσης έως04 Δεκεμβρίου
Ώρες και μέρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ. 10.00-13.00 & 15.00-18.00 Σαβ. 11.00-14.00
Πληροφορίες 99569498
www.isnotgallery.com 

Calendar

Prev March Next

FRIDAY 29 MARCH

Δ
 
Τ
 
Τ
 
Π
 
Π
Σ
Κ