ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 «Πασατέμπο, η ζωή μιας κομπάρσας» στο θέατρο Χώρα

«Πασατέμπο, η ζωή μιας κομπάρσας» στο θέατρο Χώρα

  • 08/03/2023 - 09/03/2023
  • Theatre

Ο Κώστας Σιλβέστρος αναλαμβάνει να μας παρουσιάσει επί σκηνής τη ζωή της Σεραφίνας Πασατέμπο, καθοδηγώντας με ευαισθησία και χιούμορ τον χαρισματικό ηθοποιό Χάρη Αττώνη, στην νέα παραγωγή της «Σόλο για τρεις».

Το νέο έργο του Κώστα Μαννούρη μας συστήνει την Σεραφίνα, η οποία υπήρξε μια ζωή κομπάρσα σε θεατρικές παραστάσεις. Έβλεπε, τον εαυτό της μια ζωή σαν την πατάτα στο ψητό «για να γεμίσει το ταψί»• το ταψί της κάθε παράστασης. Τώρα πια, στα 83 της χρονια, μέσα από τις ατραπούς μιας σπασμένης αφήγησης, θέλει να ομολογήσει πόσο ευγνώμων είναι για τη ζωή που έζησε και για το ότι αξιώθηκε να πορευτεί στους δρόμους και στη μνήμη με ιερά βακτηρία το φύλο που επέλεξε.

Το παιγνίδι της μεταμόρφωσης, διαχρονικό πάντα στο θέατρο, εδώ συναντά τη μεταμόρφωση ως επιλογή, λόγω της δυσφορίας που νιώθεις στο ίδιο σου το σώμα, το ίδιο σου το περιβάλλον, τη δεδομένη σου πραγματικότητα.

Η Σεραφίνα Πασατέμπο δεν προσαρμόζεται προς μια κανονικότητα, μα γίνεται αποδεκτή για τη δική της αξία και μοναδικότητα. Ζει μια ζωή αντι-ήρωα, που απαιτεί τόνους γκλίτερ ηρωισμού. Παράλληλα σκιαγραφεί τις παρασκηνιακές ζωές της ελληνικής επαρχίας μα και της Αθήνας, καταγράφοντας έτσι μια ολόκληρη περίοδο της Ελλάδας που άφησε εποχή.

Συντελεστές:
Κείμενο: Κώστας Μαννούρης
Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος
Ερμηνεία: Χάρης Αττώνης
Σκηνικά - Κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Καρολίνα Σπύρου
Μουσική Επιμέλεια: Αντώνης Αντωνίου
Χειρισμός Φως – Ήχος: Ραφαήλ Αδάμου
Γραφικός Σχεδιασμός / Φωτογράφιση: Νικόλ Καρσερά
Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρία Μανναρίδου Καρσερά

Ιnfo
Τετάρτη 8 - Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023
Θέατρο Χώρα, 20.30
Κοραή 1 (Πλατεία Αρχιεπισκοπής), Λευκωσία
Eισιτήρια € 13
Κρατήσεις: 99544934

Calendar

Prev May Next

SATURDAY 25 MAY

Δ
 
Τ
 
Τ
Π
Π
Σ
Κ