ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
«Πριν έρθει ο Γερμανός» στο Ριάλτο

«Πριν έρθει ο Γερμανός» στο Ριάλτο

  • 09/04/2023 - 09/04/2023
  • Theatre

Η Τζούλια, μια γυναίκα γύρω στα 60, έχει από καιρό καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά με τη μνήμη της. Οι ιατρικές εξετάσεις επιβεβαιώνουν τις υποψίες της: πάσχει από την ίδια ασθένεια που έπασχε και η μητέρα της. Από την νόσο του Αλτσχάιμερ. Είναι ζήτημα χρόνου πότε θα χάσει εντελώς την προσωπικότητα της και πότε θα πάψει να αναγνωρίζει ακόμα και τους γιους της.

Αποφασίζει λοιπόν, να αναλάβει η ίδια το ζήτημα της υγείας και της ζωής της, προσπαθώντας να επιλύσει όλα τα προβλήματα που θα επιφέρει η νόσος, πριν εκείνη φτάσεις, αλλά και να κλείσει ανοιχτούς λογαριασμούς που εκκρεμούν με πρόσωπα και θεσμούς.

Έτσι, φτιάχνει μια λίστα με όλα όσα θέλει πραγματικά να κάνει, όσο είναι ακόμη σε θέση να παίρνει η ίδια αποφάσεις για την ζωή της. Θέλει να απολαύσει κάθε πολύτιμο λεπτό, πριν ο «Γερμανός» κατακτήσει για πάντα το μυαλό της.

Λίγα λόγια για το έργο:
Το έργο « Πριν έρθει ο Γερμανός» είναι ένα σύγχρονο θεατρικό έργο με θέμα τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Το έργο γράφτηκε (και βραβεύτηκε) το 2016 για ένα τουρνουά δραματουργίας στις Βαλεάριδες Νήσους, το οποίο απαγόρευε τις σκηνικές οδηγίες. Ο Κώστας Σιλβέστρος, σ’ ένα έργο «λευκού καμβά», δημιουργεί ένα μοναδικό σύμπαν για την ηρωίδα του. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της παράστασης, ενσαρκώνει η κορυφαία ηθοποιός, Πόπη Αβραάμ ενώ πλάι της, ο πολλά υποσχόμενος νεαρός ηθοποιός, Αντρέας Κουτσόφτας, ενσαρκώνει μια πληθώρα ρόλων εισχωρώντας στις καθημερινές στιγμές της ηρωίδας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο: Marta Barceló Femenías
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμανουήλ
Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος
Ερμηνεία: Πόπη Αβραάμ, Αντρέας Κουτσόφτας
Σκηνικά/Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου
Φωτισμοί: Βασίλης Πετεινάρης


Μουσική: Κωνσταντίνος Λεμέσιος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Λοίζος Παπαγεωργίου
Οργάνωση Παραγωγής: Μάριος Μεττής
Παραγωγή: HAMM Broductions

Ιnfo
Κυριακή 9 Απριλίου 2023
Θέατρο Ριάλτο, 18.00 & 20.00
Ανδρ. Δρουσιώτη
Πλ. Ηρώων Λεμεσός
Εισιτήρια €15/€12
Προπώληση www.rialto.com.cy
Πληροφορίες 77 77 7745

Calendar

Prev June Next

SUNDAY 16 JUNE

Δ
 
Τ
 
Τ
 
Π
 
Π
 
Σ
Κ