ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου στο Κούριο

  • 30/07/2021 - 30/07/2021
  • Theatre

Asoociazione Culturale Dide Di Michele Dio & Fahrenheit 451 Teatro, Ιταλία

Ο Προμηθέας Δεσμώτης, η συνταρακτική τραγωδία του Αισχύλου, παρουσιάζεται από το Associazione Culturale Dide Di Michele Dio και το Fahrenheit 451 Teatro της Ιταλίας, σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Daniele Salvo.

Ο Προμηθέας, αυτός που έκλεψε τη φωτιά, ο εχθρός των Θεών και φίλος των ανθρώπων, ο Προμηθέας θύμα και θύτης, μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος, αποτελεί διαχρονικό σύμβολο αντίστασης απέναντι στην εξουσία. Στην τραγωδία, ο Αισχύλος πραγματεύεται την αντίσταση του αλυσοδεμένου στον Καύκασο Προμηθέα να υποκύψει στο θέλημα του «ανελέητου» Διός.

Έργο βαθιά αρχετυπικό, ο Προμηθέας Δεσμώτης αποτελεί μια θεσμισμένη ποιητική-φιλοσοφική πραγματεία επί της ανθρώπινης συνείδησης, μια πηγή εννοιών και νοημάτων που ξεπερνά τα όρια της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας διατρέχοντας τη δυτική σκέψη και πολιτισμό. Η φωτιά που έκλεψε ο Προμηθέας, είναι το φως που συνεχίζει να καίει.

▪ Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Daniele Salvo
Σκηνικά: Fabiana Di Marco
Κοστούμια: Daniele Gelsi
Σχεδιασμός φωτισμού: Giuseppe Filipponio
Σχεδιασμός ήχου: Francesco Arizzi
Βοηθός σκηνοθέτη: Alessandro Guerra
Υπεύθυνος παραγωγής: Michele Di Dio

Διανομή:

Alessandro Albertin (Προμηθέας), Melania Giglio (Ιώ/Βία), Massimiliano Giovanetti (Ωκεανός/Κράτος), Simone Ciampi (Ήφαιστος/Ερμής), Salvo Lupo (Ανάγκη)

Χορός των Ωκεανίδων: Marcella Favilla, Giulia Galiani, Francesca Maria, Marta Nuti, Giulia Diomede, Giuditta Pasquinelli, Ester Pantano

Info
Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021
Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, 21.00
Eπισκοπή Λεμεσός
Eισιτήρια €12/ €8 / €45 (ενιαίο)
Προπώληση soldoutticketbox

Calendar

Prev April Next

TUESDAY 23 APRIL

Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ