ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Red Peter Από τον πίθηκο στον Άνθρωπο» στο Σατιρικό

  • 08/04/2023 - 09/04/2023
  • Theatre

Μια παράσταση βαριετέ με καυστική σάτιρα από το θέατρο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ

Καυστική σάτιρα και κριτική για την πορεία και την εξέλιξη του ανθρώπου, σε μια ελεύθερη διασκευή των κειμένων του Φραντς Κάφκα, σε μια παράσταση βαριετέ κόντρα στις κλισέ αναπαραστάσεις του διάσημου πίθηκου Red Peter από τον Νεοκλή Νεοκλέους και το θέατρο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ.

Η παράσταση βασίζεται στα εμβληματικά διηγήματα του Τσέχου συγγραφέα «Αναφορά σε μια Ακαδημία», « Η Κρίση» και «Η Μεταμόρφωση» . Η θεατρική διασκευή του Νεοκλή Νεοκλέους ακολουθεί τη δομή του ενός από τα τρία διηγήματα του Φραντς Κάφκα, το «Αναφορά σε μια ακαδημία», όπου καταγράφεται η διαδρομή μετάλλαξης ενός πιθήκου σε άνθρωπο. Τον χαρακτήρα θα υποδυθούν δύο ηθοποιοί - ένας ελληνόφωνος και ένας τουρκόφωνος Κύπριος - δημιουργώντας την αίσθηση του «ΟΛΟΥ» αφού ως πολίτες της Κύπρου βιώνουμε εν πολλοίς τα ίδια αδιέξοδα, αξιοποιώντας τον συμβολικό τρόπο και ύφος γραφής των διηγημάτων του Φραντς Κάφκα.

Ο Red Peter, παρουσιάζει σε ένα επιστημονικό συνέδριο, την προηγούμενη ζωή του ως πίθηκος. Η ιστορία του ξεκινά σε μια ζούγκλα της Δυτικής Αφρικής, στην οποία μια κυνηγετική αποστολή τον πυροβολεί και τον αιχμαλωτίζει. Εγκλωβισμένος σε ένα πλοίο για το ταξίδι του στην Ευρώπη, βρίσκεται για πρώτη φορά χωρίς την ελευθερία να κινηθεί όπως θέλει. Χρειάζεται να ξεφύγει από αυτή την κατάσταση, μελετά τις συνήθειες του πληρώματος και τις μιμείται με εκπληκτική ευκολία. Φτάνοντας στην Ευρώπη, ο πίθηκος αφοσιώνεται στο να γίνει «αρκετά άνθρωπος» ώστε να γίνει ικανός ερμηνευτής, αποκτώντας ξανά την ελευθερία του και το δικαίωμα να ζήσει με αξιοπρέπεια.

Μετάφραση Ελεύθερη ελληνική διασκευή Νεοκλής Νεοκλέους
Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία Νεοκλής Νεοκλέους
ΔΙΑΝΟΜΗ (ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ)
Αλέξανδρος Μαρτίδης
Izel Seylani

Σκηνικά -Κοστούμια Σάββας Μυλωνά
Σχεδιασμός Φωτισμού Κυριάκος Σιαμπτάνης
Μουσική, ενορχήστρωση, μουσική διδασκαλία Χριστίνα Αργύρη
Στίχοι Σταύρος Σταύρου
Κινησιολογία Δέσπω Βιολάρη, Yonly Leyva Desdunes

Φωτογραφίες Χρίστος Αβρααμίδης
Video / editing Γιώργος Αλεξάνδρου
Σχεδιασμός Προωθητικού Υλικού Νεόφυτος Αβραάμ 

Ιnfo
Σάββατο 8 –Kυριακή 9 Απριλίου 2023
Σατιρικό Θέατρο, 20.00 (Κυρ. 19.00)
Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15
Αγλαντζιά
Προπώληση Εισιτηρίων Soldouttickets & Καταστήματα Stephanis
Κρατήσεις 99 25 1331

Calendar

Prev March Next

FRIDAY 29 MARCH

Δ
 
Τ
 
Τ
 
Π
 
Π
Σ
Κ