ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Red Sky Morning» στο Ζήνα παλάς

  • 30/11/2021 - 01/12/2021
  • Theatre


“Καθώς σε ξανασκέφτομαι δεν υποφέρω. Δεν μου λείπεις. Εισαι περισσότερο παρών στη θύμησή μου παρά στη κοινή μας ζωή. Αν ζούσες ακόμη μπορεί να είχαμε αποξενωθεί. Νεκρός είσαι ζωντανός και είσαι ζωτικός”
Édouard Levé

Τρία χρόνια μετά την τελευταία της παραγωγή σε σκηνοθεσία Πάρι Ερωτοκρίτου (“Άλκηστις” - 2018) η Fresh Target Theatre Ensemble επιστρέφει με το βραβευμένο θεατρικό έργο Red Sky Morning (2008) του Tom Holloway, σε παγκύπρια και πανελλήνια πρώτη. Το έργο ξεχωρίζει τόσο για τον καινοτόμο τρόπο γραφής του όσο και για την τόλμη να θέσει επί σκηνής ερωτήματα τα οποία σπανίως τίθενται με τη σφοδρότητα με την οποία τα θέτει ο Αυστραλός συγγραφέας. Την ίδια στιγμή δεν λείπει το ιδαίτερο χιούμορ που χαρακτηρίζει τη γραφή του Tom Holloway.

Το έργο αφορά την επιθυµία του να αγαπηθούμε και να αγαπήσουμε αλλά και την δυσκολία να ζητήσουμε αυτά που πραγματικά επιθυμούμε. Μέσα από μια πρωτόγνωρη και καταιγιστική παράθεση των ανοµολόγητων σκέψεων, επιθυµιών και ιδιωτικών στιγμών των τριών μελών μιας οικογένειας, το έργο εξερευνά τη διαρκή πάλη αλλά και την αλληλεπίδραση των εσωτερικών φωνών, σκέψεων αλλά και φαντασιώσεων μιας κατά τα άλλα ‘συνηθισμένης’ οικογένειας μέσα σε 24 ώρες.

Η παραγωγή συνδυάζει κινηματογράφο, τηλεόραση, μουσική και θέατρο επιχειρώντας μια ιδιαίτερη θεατρική ακτινογραφία του εσωτερικού κόσμου των χαρακτήρων. Η τραγωδία, όπως διατύπωσε ο Άντον Τσέχωφ, δεν βρίσκεται μόνο στα ‘μεγάλα’, αλλά υπάρχει στις πιο μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητάς μας: σ’ ένα παρεξηγημένο χάδι, σε μια στιγμή που χάθηκε, σ’ ένα όνειρο που δεν μοιράστηκε, σε μικρές και μεγάλες προσδοκίες μέσα σε μια σιωπηρή και ‘ηχομονωμένη’ απόγνωση. Μια απόγνωση της οποίας το τέλος δεν είναι γνωστό σε κανέναν: ακόμα και στους ηθοποιούς της παράστασης.

Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά):
Θανάσης Γεωργίου
Νίκη Δραγούμη
Kestrel Farin Leah
Μαρία Μασώνου
Φώτης Νικολάου
Παναγιώτα Παπαγεωργίου
Αντωνία Χαραλάμπους

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Πάρις Ερωτοκρίτου
Μετάφραση: Μαρία Κυριάκου
Σκηνικό: Έλενα Κοτασβήλι
Κίνηση: Φώτης Νικολάου
Κοστούμια: Λύδια Μανδρίδου
Σχεδιασμός Ήχου: Γιάννης Χριστοφίδης
Σχεδιασμός Φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης
Σύνθεση / Μουσική Διδασκαλία: Ελένη Ηρακλέους
Video Direction: Σταύρος Χαραλάμπους
Α’ Βοηθός Σκηνοθέτη: Δάφνη Μιλτιάδου
B’ Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Μασώνου
Συντονισμός Παραγωγής: Ελένη Νικολάου
Οπτική επικοινωνία: Δημήτρης Σωτηρίου
Photos and Trailer: Clicks N' Films

Info
Tρίτη 30 Νοεμβρίου- Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021
Ζήνα Πάλας, 20.00
Θεοφάνη Θεοδότου 18, Λευκωσία
Διάρκεια παράστασης 90 λεπτά
Εισιτήρια €15/€13
Προπώληση Soldouttickets, καταστήματα Stephanis
Πληροφορίες 97830650

Calendar

Prev September Next

SATURDAY 30 SEPTEMBER

Δ
 
Τ
 
Τ
 
Π
 
Π
Σ
Κ