ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σ. Κορκολής και Σ. Μανουσάκη τραγουδούν Καβάφη στο Δημ. Θέατρο Στροβόλου

  • 16/11/2021 - 16/11/2021
  • Music

«Θα’ θελα αυτήν τη μνήμη να την πω»

σε ποιήματα Κωνσταντίνου Καβάφη
Ερμηνεύουν η Σοφία Μανουσάκη και η «Διάσταση»

Με τον ωραιότερο τρόπο επέλεξε ο Πολιτιστικό Όμιλος «Διάσταση» να ξεκινήσει τον πολιτιστικό χειμώνα !

Με μια συναυλία που θα μας ταξιδέψει μέσα από την υπέροχη ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη και τις μελωδίες του Στέφανου Κορκολή, σε δρόμους όπου το μοναδικό στοιχείο το οποίο τους χαρακτηρίζει είναι η ποιότητα.

Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν η Σοφία Μανουσάκη το Φωνητικό Σύνολο και η Παιδική Χορωδία της «Διάστασης» μαζί με την νεοσυσταθείσα ορχήστρα σύγχρονης μουσικής «Τρακ-Αρτ», υπό την διεύθυνση του Άρη Αντωνιάδη.

Οι παραστάσεις θα γίνουν στις 16 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στη Λευκωσία και στις 17 Νοεμβρίου στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού . Οι παραστάσεις αρχίζουν τις 20:30

Η νέα δουλειά του συνθέτη, η οποία έχει ήδη δισκογραφηθεί και ήδη κυκλοφορεί σε μια πολυτελή κασετίνα, παρουσιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο με τεράστια επιτυχία στην Όπερα του Καΐρου, στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας (στο πλαίσιο των «Καβαφείων 2017»), στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής , όπως και στο Βουκουρέστι, στην αίθουσα Aula Magna, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές βασισμένες στην καταλυτική φράση «επιτέλους ο Καβάφης τραγουδιέται».

Ο κριτικός και ιστορικός μουσικής Γιώργος Μονεμβασίτης γράφει για τη δουλειά αυτή: Ο Κωνσταντίνος Καβάφης, είναι ο πλέον μελοποιημένος Έλληνας ποιητής, αλλά δύσκολα τραγουδισμένος και αυτό οφείλεται στην έλλειψη μέτρου, ομοιοκαταληξίας, δεκαπεντασύλλαβου και πολλά άλλα που δυσκολεύουν ένα συνθέτη.

Ο Στέφανος Κορκολής αποφασίζοντας να αναμετρηθεί με το λόγο του Καβάφη, επέλεξε όχι μόνο να τον μελοποιήσει αλλά να τον τραγουδήσει! ‘Επλασε μελωδίες οι οποίες αναδύονται με συγκρατημένους ρυθμούς και αποτελούν γέφυρες ανάμεσα στο σημερινό αναγνώστη κα το λόγο του ποιητή, καθιστώντας τον πιο κατανοητό.

Info
Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021
Δημ. Θέατρο Στροβόλου, 20.30
Στροβόλου 100 Λευκωσία
Εισιτήρια €20/€10
Προπώληση Τickethour.com

Calendar

Prev March Next

THURSDAY 28 MARCH

Δ
 
Τ
 
Τ
 
Π
 
Π
Σ
Κ