ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στιγμές στο Μουσείο στο Πολιτιστικό της Τράπεζας Κύπρου

  • 18/03/2023 - 19/03/2023
  • Events

Οι συλλογές του Πολιτιστικού́ Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, ως υλικό για δημιουργία και ερμηνεία παρτιτούρας.

Η σειρά εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου Στιγμές στο Μουσείο συνεχίζει με τη δράση «Σχεδιάζω Ήχους στο Μουσείο», η οποία συνδυάζει διήμερο βιωματικό εργαστήριο εκπαιδευτικού́ χαρακτήρα και συναυλία, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαρτίου.

Τι κρύβεται πίσω από τα μυστηριώδη σύμβολα στο διάκοσμο ενός αγγείου και πώς αυτά μετατρέπονται σε ήχους;

Ένα μοναδικό και αλλιώτικο βιωματικό εργαστήριo με σκοπό́ τη γνωριμία με τις συλλογές των Μουσείων του ΠΙΤΚ. Οι συλλογές μετατρέπονται σε ηχητικές παλέτες και δημιουργούν γραφικές παρτιτούρες, μέσα από μία δημιουργική και πρακτική διαδικασία, με την οποία οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν το δικό τους μουσικό έργο.

Με αφετηρία τα εκθέματα των μουσειακών συλλογών (σύμβολα νομισμάτων, σχέδια αγγείων ή και σχήματα αγαλμάτων) και την ιδιαίτερη ιστορία τους, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με την πρακτική της προετοιμασίας γραφικών παρτιτούρων και τεχνικές μουσικής σημειογραφίας που συνδυάζουν εικόνες, σύμβολα και λεκτικές οδηγίες σαν έναυσμα για ηχητικό πειραματισμό.

Με το πέρας των βιωματικών εργαστηρίων, οι συμμετέχοντες θα έχουν δημιουργήσει δικά τους πρωτότυπα έργα που θα ερμηνευθούν από επαγγελματίες μουσικούς, αλλά και από τους ίδιους τους συμμετέχοντες (εάν το επιθυμούν) στην τελική συναυλία της δράσης, με τη χρήση μουσικών οργάνων και άλλων ηχοποιητικών αντικειμένων, με τεχνικές αυτοσχεδιαστικής ερμηνείας.

Για το εργαστήριο δεν απαιτούνται προηγούμενες καλλιτεχνικές ή μουσικές γνώσεις.

Οι παρτιτούρες που θα δημιουργηθούν στο εργαστήριo θα ερμηνευθούν μουσικά από επαγγελματίες μουσικούς και θα παρουσιαστούν στην τελική παράσταση, που θα είναι ανοικτή στο κοινό, την Κυριακή 19 Μαρτίου η ώρα 12:00.

Υπεύθυνοι δράσης - καθοδηγητές εργαστηρίων: Άντρια Νικοδήμου και Δρ. Αντρέας Παπαπέτρου
Μουσικοί συναυλίας: Άντρια Νικοδήμου και Δρ. Αντρέας Παπαπέτρου


Σάββατο 18/03/2023
Εργαστήριο -10:00-13:00

Κυριακή 19/3/2023
Εργαστήριο -10:00-12:00
Παράσταση - 12:00-13:00

Ιnfo
Σάββατο 18- Κυριακή 19 Μαρτίου 2023
Πολ. Ίδρ. Τράπεζας Κύπρου
Φανερωμένης 86-90 Λευκωσία
Κράτηση απαραίτητη στο 22128175
Δωρεάν συμμετοχή

 

Calendar

Prev March Next

TUESDAY 28 MARCH

Δ
 
Τ
 
Τ
Π
Π
Σ
Κ