ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Συναυλία παραδοσιακής μουσικής στο Τεχνόπολις 20

Συναυλία παραδοσιακής μουσικής στο Τεχνόπολις 20

  • 29/07/2021 - 29/07/2021
  • Music

Μια διαφορετική μουσική βραδιά με παραδοσιακούς ήχους θα παρουσιαστεί στον κήπο του Τεχνόπολις 20. Αποχαιρετάμε το καλοκαίρι με ήχους από την μουσική παράδοση της Ελλάδας και της Κύπρου με το σχήμα ‘Σαντούτο’ αλλά και με την χορωδία παραδοσιακής μουσικής ‘Λαλιά’.

Το μουσικό σχήμα ‘Σαντούτο’ δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2015, μέσα από την κοινή αγάπη των μελών του προς την παραδοσιακή μουσική και την ανάγκη για δημιουργική έκφραση και επικοινωνία μέσα από αυτή. Αποτελείται από τους Βερόνικα Αλωνεύτου (Σαντούρι), Γιώργο Λάμπρου (Βιολί), Κωνσταντίνα Ξενοφώντος (Τραγούδι) και Χαράλαμπο Παντελή (Λαούτο). Tο ρεπερτόριο του σχήματος περιλαμβάνει τραγούδια, και οργανικούς σκοπούς από την Κύπρο και τον Ελλαδικό χώρο γενικότερα, με ιδιαίτερη έμφαση στις τοπικές μουσικές παραδόσεις της Κύπρου, Νησιών του Αιγαίου, Μικράς Ασίας και παραλίων, αστικών κέντρων Κωνσταντινούπολης - Σμύρνης, περιοχές Θράκης, Μακεδονίας κ.ά

Η χορωδία παραδοσιακής μουσικής “Λαλιά” δημιουργήθηκε στη Λευκωσία τον Οκτώβριο του 2019 από την Κωνσταντίνα Ξενοφώντος. Η ομάδα μελετά την παραδοσιακή μουσική μέσα από το τραγούδι και την διαρκή έρευνα καθιστώντας την κάθε τους συνάντηση και μια νέα εμπειρία. Το κάθε τραγούδι ξεχωριστά, σημαίνει γνωριμία με έναν ακόμα αχαρτογράφητο χώρο και πολιτισμό, διαφορετικά έθιμα και μουσικά όργανα, έναν ασυνήθιστο ήχο, ρυθμό, χορό. Το κάθε τραγούδι διδάσκεται και παρουσιάζεται με μια αισθητική γραμμή, που πατά γερά στα θεμέλια της παραδοσιακής μουσικής, έχοντας παράλληλα και το στίγμα της σημερινής εποχής. Η Μικρά Ασία, τα νησιά του Αιγαίου, η Θράκη, η Μακεδονία, η Κύπρος, η Κωνσταντινούπολη, ο Πόντος, η Κρήτη, η Νότια Ιταλία και πολλές άλλες περιοχές, συναντιούνται στη μουσική της ‘Λαλιά’, γλεντούν και τραγουδιούνται με μεγάλο πάθος!

Info
Κυριακή 29 Αυγούστου 2021
Tεχνόπολις 20, 20.00
Λεωφ. Νικ. Νικολαϊδη 18
Πάφος
Εισιτήρια €12
Κρατήσεις 70002420.
Προπώληση εισιτηρίων:
Τεχνόπολις 20 (Δευτ. – Παρ. 09.00– 13.00)
info@technopolis20.com

Calendar

Prev April Next

THURSDAY 18 APRIL

Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ