ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Talea Ensemble στο The Shoe Factory

Talea Ensemble στο The Shoe Factory

  • 02/10/2024 - 02/10/2024
  • Theatre

Tο εκπληκτικό σύνολο μουσικής Talea Ensemble έρχεται από τη Νέα Υόρκη για να σηκώσει αυλαία στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Φάρος. Έχοντας επευφημηθεί από τους New York Times ως «ζωτικό μέρος της πολιτιστικής οικόσφαιρας της Νέας Υόρκης», το Talea Ensemble έχει τιμηθεί με το Βραβείο Πρωτοποριακού Προγραμματισμού από την Εταιρεία Μουσικής Δωματίου Αμερικής (CMF) και την Αμερικανική Εταιρεία Συνθετών, Συγγραφέων και Εκδοτών (ASCAP). Το σύνολο έχει εκτελέσει πέραν των 50 σημαντικών νέων έργων, τα οποία γράφτηκαν ειδικά επί παραγγελία, και τα οποία συμπεριλαμβάνουν πρωτότυπες και ρηξικέλευθες διακαλλιτεχνικές παραγωγές. Το Talea Ensemble έχει εμφανισθεί στις σημαντικότερες συναυλιακές αίθουσες και φεστιβάλ ανά το παγκόσμιο όπως Ντοναουέσινγκεν, Ντάρμσταντ, Φθινοπωρινό Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής της Βαρσοβίας, Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής της Βιέννης, Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης, και έχει συνεργαστεί στενά με θρυλικούς συνθέτες όπως Πιερ Μπουλέζ, Γκέοργκ Φρίντριχ Χάας, Μπέατ Φούρερ, καθώς και αμέτρητους συνθέτες της νέας γενιάς. Για το ντεμπούτο του στην Κύπρο, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024 στο The Shoe Factory, το Talea Ensemble θα ερμηνεύσει σε πρώτη Παγκύπρια εκτέλεση έργα των Σοφία Γκουμπαϊντουλίνα, Ζεράρ Γκριζέ, Ζόσα Ντι Κάστρι, Κάια Τσέρνοβιν, και σε παγκόσμια πρεμιέρα έργα που γράφτηκαν επί παραγγελία από τους Γιώργο Χριστοφή και Ανδρέα Τσιάρτα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Ζόσα Ντι Κάστρι (γ.1985)
La forma dello spazio (2010)

Γιώργος Χριστοφή (γ.1983)
Νέο Έργο – ανάθεση

Κάια Τσέρνοβιν (γ.1957)
Fast Darkness III: Moonwards (2022)

Διάλειμμα

Σοφία Γκουμπαϊντουλίνα (γ.1931)
Quasi Hoquetus (1985)

Ανδρέας Τσιάρτας (γ.1986)
Νέο Έργο – ανάθεση

Ζεράρ Γκριζέ (1946-1998)
Talea (1986)


TALEA ENSEMBLE

Έχοντας επευφημηθεί από τους New York Times ως «ζωτικό μέρος της πολιτιστικής οικόσφαιρας της Νέας Υόρκης», το Talea Ensemble έχει ως στόχο την προώθηση της μουσικής δημιουργίας, την καλλιέργεια φιλοπεριέργειας ανάμεσα στο κοινό, αλλά και την επαναβίωση νέων μεγαλεπήβολων έργων μέσω δυναμικών ερμηνειών που παραμένουν στο ασυνείδητο του κοινού με το πέρας της συναυλίας.

Το Talea Ensemble έχει τιμηθεί με το Βραβείο Πρωτοποριακού Προγραμματισμού από την Εταιρεία Μουσικής Δωματίου Αμερικής (CMF) και την Αμερικανική Εταιρεία Συνθετών, Συγγραφέων και Εκδοτών (ASCAP). Από την ίδρυσή του, το 2008, το Talea έχει εκτελέσει πέραν των 50 μεγάλων νέων έργων, τα οποία γράφτηκαν ειδικά επί παραγγελία, και τα οποία συμπεριλαμβάνουν πρωτότυπες και ρηξικέλευθες διακαλλιτεχνικές παραγωγές που συνδυάζουν τη μουσική με άλλες σύγχρονες τεχνοτροπίες, όπως θέατρο και εικαστικές τέχνες. Το Talea Ensemble έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εξοικείωση του μουσικόφιλου κοινού της Νέας Υόρκης με τα έργα σημαινόντων συνθετών της σύγχρονης εποχής, όπως Πιερ Μπουλέζ, Γκέοργκ Φρίντριχ Χάας, Μπέατ Φούρερ, Όλγα Νόιβιρθ, Οουνσούκ Τσιν, και Χανς Αμπραχάμσεν, ενώ αναθέτει συχνά σε συνθέτες της νέας γενιάς τη δημιουργία νέων έργων.

Οι πρόσφατες και επικείμενες εμφανίσεις του Talea Ensemble περιλαμβάνουν παγκόσμιες πρεμιέρες έργων από πολλούς σπουδαίους νεαρούς συνθέτες της εποχής μας, καθώς και παραγωγές αριστουργημάτων μεγάλης κλίμακας – μεταξύ άλλων – Solstices του Γκέοργκ Φρίντριχ Χάας, του καθηλωτικού θεατρικού του Μάνου Τσαγκάρη Love & Diversity σε πρώτη εκτέλεση στις ΗΠΑ, μιας εκπαιδευτικής συναυλίας με την όπερα Macabea της Σουζάν Φαρρίν και ακολούθως την πρεμιέρα του έργου σε Νέα Υόρκη και Βραζιλία, και του έργου Femenine του Τζούλιους Ίστμαν στο πλαίσιο της Σειράς Σύγχρονων Καλλιτεχνών της Φιλαρμονικής της Νέας Υόρκης, και της κυκλοφορίας του σε ψηφιακό δίσκο με την εταιρεία KAIROS.

Το Talea Ensemble έχει συμμετάσχει σε περίφημα διεθνή φεστιβάλ όπως Φεστιβάλ του Λίνκολν Σέντερ, Ντοναουέσινγκεν, Ντάρμσταντ, Φθινοπωρινό Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής της Βαρσοβίας, Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής της Βιέννης, Νέας Μουσικής του Βανκούβερ, Time of Music Φινλανδίας, TIME:SPANS, Σειρά Σύγχρονων Καλλιτεχνών της Φιλαρμονικής της Νέας Υόρκης, μεταξύ πολλών άλλων. Έχει επίσης συνεργαστεί με διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως Ινστιτούτο Σύγχρονης Τέχνης της Βοστώνης, Φεστιβάλ City of Ideas στο Μεξικό, και Κέντρο Τεχνών Storm King.

Η δισκογραφία του Talea Ensemble περιλαμβάνει άλμπουμ από τις εταιρείες Kairos, Wergo, Gravina Musica, Tzadik, Innova, και New World Records, ενώ συναυλίες του έχουν μεταδοθεί από τα ραδιόφωνα ORF Αυστρίας, HRF Γερμανίας και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Κλασσικής Μουσικής της Νέας Υόρκης.

Το Talea Ensemble υποστηρίζει ανεξάντλητα τη νέα γενιά συνθετών, και ήταν σύνολο εν διαμονή σε πολλά ξακουστά εκπαιδευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ, μεταξύ άλλων, Ινστιτούτο Πίμποντι, Πανεπιστήμιο Κολούμπια, και Κολλέγιο Κουίνς. Από το 2020, το Talea είναι αφοσιωμένο στην στήριξη νεαρών συνθετών μέσω του προγράμματος Talea Access Project, το οποίο περιλαμβάνει αναθέσεις, εργαστήρια ηχογραφήσεων, και προσφάτως, ένα πρόγραμμα Πρεσβευτών, που κάθε σεζόν αναδεικνύει συνθέτες μιας συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής που βρίσκονται στις απαρχές της σταδιοδρομίας τους.

Το Talea Ensemble είναι εγγεγραμμένος μη-κερδοσκοπικός οργανισμός. Το πρόγραμμα της σεζόν 2024-25 υποστηρίζεται από το Μουσικό Ίδρυμα Ερνστ φον Σίμενς, τα ιδρύματα Alice M. Ditson, Amphion, Howard Gilman, Fan Fox & Leslie R. Samuels, καθώς και το Συμβούλιο Τεχνών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης με την υποστήριξη του Γραφείου του Κυβερνήτη και του Νομοθετικού Σώματος της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Ιnfo
Tετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024
Τhe Shoe Factory, 20.30
Λευκωσία
Πληροφορίες 22663871

Calendar

Prev October Next

SUNDAY 6 OCTOBER

Δ
 
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ